Cum va fi vremea de Paște. Meteorologii au anunțat ce se va întâmpla în fiecare regiune a țării

Cum va fi vremea de Paște. Meteorologii au anunțat ce se va întâmpla în fiecare regiune a țării

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Astfel, în perioada 10-23 aprilie, temperaturile vor avea tendința de creștere.

FOTO Shutterstock

În Banat, în următoarele două săptămâni, temperatura aerului va avea în general tendința de creștere ușoară. Mediile regionale ale temperaturilor maxime vor oscila între 15 și 21 de grade, cu cele mai ridicate valori în data de 13 aprilie și cele mai scăzute în 14 aprilie, dar și în creștere de la 16 la 20 de grade după data de 15 aprilie.

Temperaturile nocturne vor avea medii cuprinse între 3 și 8 grade, cu variațiile semnificative la mijlocul primei săptămâni.

După data de 15 aprilie, mediile minimelor termice vor oscila ușor în jurul a 6 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în zilele de 14, 15, 17 și 18 aprilie, când vor fi posibile și manifestări specifice instabilității atmosferice și cantități de apă mai importante.

În Crișana, pe tot parcursul intervalului, temperatura aerului va avea în general tendința de creștere mai ales la valorile diurne. Mediile regionale maximelor termice vor oscila între 14 și 19 grade, cu cele mai ridicate valori în data de 13 aprilie și cele mai scăzute la începutul intervalului și în ziua de 14 aprilie și în creștere de la 16 la 19 de grade după data de 15 aprilie.

Temperaturile nocturne vor avea medii cuprinse între 2 și 7 grade, cu variații semnificative la mijlocul primei săptămâni. După data de 15 aprilie, mediile minimelor termice vor oscila ușor în jurul a 5 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul 14...18 aprilie, semnificativ în zilele de 14 și 15 aprilie când vor fi posibile și manifestări specifice instabilității atmosferice și cantități de apă mai importante.

În Transilvania, valorile termice diurne vor avea variații pe tot parcursul intervalului. La mijlocul primei săptămâni, mediile maximelor vor fi în creștere de la 13 la 17 grade, iar până la sfârșitul intervalului vor oscila între 14 și 17 grade. Mediile regionale ale temperaturilor nocturne vor avea tendința de creștere ușoară de la 1...2 grade la începutul primei săptămâni, până spre 4...5 grade în a doua jumătate a intervalului.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată după data de 15 aprilie, semnificativ la începutul acestui interval, când vor fi posibile și cantități de apă mai importante. Maramureș În prima săptămână din interval, valorile termice diurne vor avea variații de la o zi la alta, cu medii regionale ale maximelor între 13 și 16 grade.

În a doua jumătate a intervalului, mediile temperaturilor maxime vor avea tendința de creștere ușoară de la 15...16 grade spre 18 grade. Temperaturile nocturne vor avea medii cuprinse între 1 și 5 grade, cu variații semnificative la mijlocul primei săptămâni. După data de 14 aprilie, mediile minimelor termice vor oscila ușor în jurul a 4 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul 14...18 aprilie, semnificativ în data 15 aprilie, când vor fi posibile și cantități de apă mai importante.

În Moldova, în prima săptămână din interval, valorile termice diurne vor avea variații, mediile regionale ale maximelor se vor situa între 13 și 19 grade, cu cele mai ridicate valori în data de 14 aprilie. În a doua jumătate a intervalului, mediile temperaturilor maxime vor avea tendința de creștere ușoară de la 14 grade spre 17...18 grade.

Temperaturile nocturne vor avea medii cuprinse între 2 și 7 grade, creșterea semnificativă urmând a fi pe parcursul primei săptămâni. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată după data de 15 aprilie, când vor fi posibile și cantități de apă mai importante.

Dobrogea - în prima jumătate a intervalului, valorile termice diurne vor avea variații, mediile regionale ale maximelor se vor situa între 12 și 18 grade, cu cele mai ridicate valori în data de 14 aprilie.

În a doua săptămână, mediile temperaturilor maxime vor avea tendința de creștere ușoară de la 14 grade spre 16...17 grade. Temperaturile minime vor avea medii cuprinse între 5 și 8 grade, creșterea semnificativă urmând a fi pe parcursul primei săptămâni.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în zilele de 11 și 12 aprilie și în intervalul 17-21 aprilie, când vor fi cantități de apă mai însemnate.

Muntenia - în prima jumătate a intervalului, valorile termice diurne vor avea variații, mediile regionale ale maximelor se vor situa între 16 și 21 de grade, cu cele mai ridicate valori în data de 14 aprilie. În a doua săptămână din interval, mediile temperaturilor maxime vor avea tendința de creștere de la 16 grade spre 18...19 grade.

Minimele termice vor avea medii cuprinse între 4 și 7 grade, cu cele mai scăzute valori în primele zile ale intervalului. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în jurul datei de 15 aprilie, când vor fi posibile manifestări specifice instabilității atmosferice și cantități de apă mai însemnate, dar și după data de 17 aprilie.

În Oltenia, în prima jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea variații, mediile regionale ale maximelor se vor situa între 16 și 19 grade și ale minimelor între 3 și 6 grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 13 aprilie.

În a doua săptămână din interval, mediile temperaturilor maxime vor avea tendința de creștere de la 16 grade spre 18...19 grade, iar ale celor minime vor oscila ușor în jurul a 6 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în jurul datei de 15 aprilie, când vor fi posibile manifestări specifice instabilității atmosferice și cantități de apă mai însemnate, dar și după data de 17 aprilie.

La munte, în prima săptămână din interval, mediile temperaturilor maxime vor fi cuprinse între 4 și 9 grade, cu cele mai ridicate valori în data de 13 aprilie.

Minimele termice, în medie, se vor situa între -3 și 3 grade, cu valorile cele mai ridicate în data de 14 aprilie. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendință de creștere ușoară, cu medii ale maximelor de 6...8 grade și ale minimelor de -1...1 grad.

Probabilitatea pentru precipitații mixte va fi ridicată în jurul datei de 15 aprilie, când vor fi cantități de precipitații mai însemnate și din nou după data de 17 aprilie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Andrei Tiberiu Maria, adică Smiley, a rămas fără carnet

2 Un mare scandal sexual zguduie Polonia / Un băiat care se prostitua a leșinat la o orgie a unor preoți catolici

3 „Un student haios devenit o jigodie. Un tânăr de treabă ajuns o otreapă”

4 Apar amănuntele prinderii în flagrant a baronului PSD Dumitru Buzatu

5 România a turtit un pic pălăria Austriei într-o speță NATO, dar poate mult mai mult...