Cum va fi vremea la munte în minivacanța de 1 Decembrie. Zonele cu cele mai prietenoase temperaturi

Cum va fi vremea la munte în minivacanța de 1 Decembrie. Zonele cu cele mai prietenoase temperaturi

Pentru minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie 2022, se anunță vreme schimbătoare la nivelul întregii țări, iar pentru zona montană, media termică pentru va fi în jur de 0 grade.

Brașov. Foto Shutterstock

Cei care vor să plece la munte trebuie să știe că minimele termice sunt estimate, pentru perioada 30 noiembrie - 1 Decembrie la valori de -5...-4 grade, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor se va menține ridicată.

Iată cum arată prognoza meteo ANM pentru minivacanța pe care toată lumea o așteaptă în fiecare regiune a țării.

Muntenia

În ultimele zile al lunii noiembrie, media maximelor va fi de 7...8 grade, iar la început de decembrie de 4...5 grade. Precipitații vor fi posibile la începutul lunii decembrie, probabilitatea de apariție a acestora fiind în ușoară creștere.

Oltenia

La finalul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie sunt estimate temperaturi maxime în medie de 6...8 grade și minime de 0...2 grade. Probabilitatea de a avea precipitații va fi mai ridicată la începutul lunii decembrie.

Banat

Până pe 30 noiembrie media temperaturilor maxime va fi de 8...10 grade, iar la începutul lunii decembrie, tendința valorilor termice diurne va fi de scădere ușoară până la o medie de 6 grade. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în perioada 23 - 28 noiembrie și cu tendința de creștere după 1 decembrie.

Crişana

Sunt anunțate maxime de 8...9 grade spre finalul lunii noiembrie, iar la începutul lunii decembrie, este estimată o scădere ușoară și treptată până la o medie de 4...5 grade. Probabilitatea de ploaie are tendință de creștere după 1 decembrie.

Transilvania

La finalul lunii noiembrie sunt estimate maxime în medie de 6...7 grade, iar la începutul lunii decembrie de 3...4 grade. Până în 28 noiembrie probabilitatea de a avea precipitații se va menține ridicată. Precipitații vor fi posibile și la începutul lunii decembrie, probabilitatea de apariție a acestora fiind în creștere.

Maramureş

Până pe 30 noiembrie sunt estimate temperaturi maxime de 7...8 grade, iar la începutul lunii decembrie, tendința valorilor termice diurne va fi de scădere ușoară până la o medie de 4 grade. Precipitații vor fi posibile și la începutul lunii decembrie, probabilitatea de apariție a acestora fiind în creștere.

Moldova

Tendința este de răcire treptată, astfel că, la finalul lunii noiembrie valorile termice diurne vor fi în medie de 4...5 grade, iar la început de decembrie în jurul a două grade.

Dobrogea

Pentru sfârșitul lunii noiembrie sunt estimate temperaturi maxime de 8...10 grade, iar la începutul lunii decembrie în jurul a 6 grade. De asemenea, și temperaturile minime vor prezenta aceeași tendință de scădere ușoară, astfel că iarna calendaristică va debuta cu minime care la nivelul regiunii vor avea o medie de două grade.

La munte

Media pentru întreaga zonă montană va fi în jur de 0 grade. Minimele termice sunt estimate la valori de e -5...-4 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor se va menține ridicată.

Amintim că, săptămâna aceasta, Șefa Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu estima că pentru 1 Decembrie vom avea temperaturi care vor caracteriza o vreme în general caldă , cu 13-14 grade în partea de sud-est a ţării, inclusiv 11-12 grade în Capitală.

Conform prognozei ANM, în săptămâna 28 noiembrie – 5 decembrie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână , în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în regiunile estice, sud-estice și la munte.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...