Cum vor arăta bancnotele cu chipul regelui Charles al III-lea FOTO

Cum vor arăta bancnotele cu chipul regelui Charles al III-lea FOTO

Noul aspect al bancnotelor britanice care prezintă imaginea regelui Charles al III-lea a fost dezvăluit de Banca Angliei, relatează BBC .

Bancnotele înfățișându-l pe Charles al III-lea vor intra în circulație în 2024 FOTO Profimedia

Portretul regelui va fi singura modificare a bancnotelor de 5 lire sterline, 10 lire sterline, 20 lire sterline și 50 de lire sterline, care vor începe să intre în circulație de la jumătatea anului 2024.

Noile bancnote vor prezenta portretul regelui pe față și în fereastra de securitate transparentă.

Regina Elisabeta a fost primul și singurul monarh care a apărut pe bancnotele circulante ale Băncii Angliei, începând cu 1960. Bancnotele emise de băncile scoțiene și nord-irlandeze nu îl înfățișează pe monarh.

În prezent, există aproximativ 4,5 miliarde de bancnote individuale ale Băncii Angliei în valoare de aproximativ 80 de miliarde de lire sterline în circulație.

Banca Angliei a spus că, în urma îndrumărilor din partea familiei regale britanice, noile bancnote vor fi tipărite doar pentru a înlocui bancnotele uzate sau pentru a satisface cererea crescută, pentru a minimiza impactul asupra mediului și financiar al schimbării.

Monede de cincizeci de pence cu chipul regelui Charles al III-lea au intrat deja în circulație prin oficiile poștale din toată țara.

Se estimează că 4,9 milioane dintre noile monede sunt distribuite oficiilor poștale - aproximativ jumătate din numărul total alocat circulației - pentru a fi date în schimb clienților.

Foto: Monetăria regală britanică, Royal Mint

Foto: Monetăria regală britanică, Royal Mint

Monedele care poartă imaginea regretatei Regine vor fi în continuare acceptate în magazine, la fel ca și bancnotele.

Utilizarea numerarului a devenit mai puțin frecventă în comparație cu cardurile de debit, în principal datorită utilizării plăților contactless și apoi accelerată de pandemia de Covid. Puterea de cumpărare a anumitor monede și bancnote a fost, de asemenea, diluată de creșterea prețurilor.

Cu toate acestea, există încă un interes puternic din partea consumatorilor și colecționarilor față de numerar.

Potrivit BBC colecționarii vor fi deosebit de încântați să pună mâna pe cele mai mici numere de serie ale noilor bancnote cu regele Charles al III-lea, atunci când vor apărea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”