Cupa Mondială, văduvită de cel mai bun jucător al lumii! Ghinion teribil pentru o candidată la titlu

Cupa Mondială, văduvită de cel mai bun jucător al lumii! Ghinion teribil pentru o candidată la titlu

Naționala Franței, campioana mondială en-titre, e lovită de ghinion chiar înainte de startul Campionatului Mondial din Qatar. Selecționerul Didier Deschamps nu s-a putut baza pe N'Golo Kante, Christopher Nkunku și Paul Pogba pentru turneul final, din cauza problemelor medicale. Celor trei, oameni de bază la triumful din urma cu patru ani, li se poate adăuga Karim Benzema.

Naționala Franței, lovită de ghinion înainte de starul CM Qatar 2022. Foto Gettyimages

Emoții mari pentru Franța înainte de startul Mondialului. Karim Benzema (34 de ani), atacantul naționalei Franței, s-a accidentat la antrenamentul de sâmbătă și ar putea rata Campionatul Mondial.

Balonul de Aur, care anul acesta a spart supremația din fotbalul mondial deținută de cuplul Cristiano Ronaldo - Lionel Messi, nu va juca sigur marți, în primul meci, contra Australiei. Cotidianul L'Equipe scrie că cel mai bun jucător al lumii ar putea să nu fie disponibil nici pentru celelalte partide de la Mondial!

Benzema a suferit sâmbătă o accidentarea musculară în zona cvadricepsului de la piciorul stâng. Aceeași leziune l-a făcut pe Karim să rateze 5 din ultimele 6 meciuri ale lui Real Madrid în campionatul Spaniei!.

Francezii au termen până luni să-l înlocuiască

Starul francez nu a putut termina ședința de pregătire de la Doha și va fi indisponibil cel puțin pentru meciul cu Australia. Jurnaliștii francezi notează că „la prima impresie, problema medicală pare destul de gravă și pune în pericol prezența lui Karim la meciurile Franței de la Mondial”.

Karim Benzema și-ar putea lua adio de la Cupa Mondială din Qatar. Foto EPA EFE

Karim Benzema și-ar putea lua adio de la Cupa Mondială din Qatar. Foto EPA EFE

Karim Benzema va fi supus unui RMN pentru a se stabili cu exactitate natura accidentării. Dacă în urma acestui control se va decide că atacantul francez nu va putea juca la CM Qatar 2022, selecționerul Didier Deschamps mai are timp până luni pentru a convoca alt jucător în locul lui.

37 de goluri în 97 de meciuri are Benzema în tricoul Franței

Între 2015 și 2021, Benzema a fost exclus de la echipa națională a Franței din cauza presupusului său rol în șantajarea conaționalului Mathieu Valbuena, în celebrul caz „Sex Tape“. Procesul s-a terminat abia anul trecut, Benzema fiind condamnat la un de închisoare cu suspendare și amendat cu 75.000 de euro.

Reprimit în lotul naționalei în 2021, Benzema a ratat triumful Franței, la Mondialul din 2018. „Am mereu ambiţia de a câştiga Cupa Mondială cu echipa Franţei, pentru că e ce mi-a rămas. Sper să fiu în lotul pentru Qatar, să merg la Cupa Mondială şi să fac totul pentru a câştiga“, a spunea Benzema cu o lună înainte de startul CM Qatar 2022.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale