Cuplu bănuit de spionaj în favoarea Rusiei, arestat la Odesa

Cuplu bănuit de spionaj în favoarea Rusiei, arestat la Odesa

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă că un cuplu căsătorit bănuit de spionaj în favoarea Rusiei în orașul Odesa de la Marea Neagră a fost arestat, conform Agerpres .

Cei doi suspecți au ajuns în Ucraina în anul 2018. FOTO SBU

SBU acuză cuplul că a adunat informații secrete pentru Rusia despre locurile pentru probabile desfășurări militare și despre mișcarea unităților de apărare antiaeriană.

Cei doi, ale căror nume nu au fost dezvăluite, sunt bănuiți că erau ofițeri ai serviciului secret al armatei ruse care aveau de gând să înființeze o rețea de agenți în sudul Ucrainei.

Conform comunicatului, ofițerii SBU au descoperit telefoanele mobile și calculatoare cu probe privind „o corespondenţă ascunsă cu agresorul”.

Arestarea suspecților. FOTO SBU

Arestarea suspecților. FOTO SBU

„SBU i-a reţinut pe ambii spioni când aceştia încercau să transfere Rusiei informaţii clasificate”, potrivit sursei citate.

Potrivit SBU, cei doi suspecți au ajuns în Ucraina în anul 2018 și au primit permise de ședere, bărbatul activând în trecut în armata rusă.

Odesa a fost adesea ținta atacurilor lansate de forțele ruse.

Cele două persoane reținute de SBU ar fi transferat informațiile pe care le aduna către un fost ofițer al forțelor speciale ruse din Crimeea care colabora cu serviciul secret al armatei. Peninsula Crimeea a fost anexată ilegal de Rusia în anul 2014.

Serviciul de Securitate al Ucrainei a publicat fotografii cu reținerea cuplului, documente militare ale bărbatului arestat, care indică gradul său de colonel, precum și pașapoartele rusești ale celor doi.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

3 Victor Pițurcă și șeful Romarm au fost reținuți de DNA

4 „Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut” / Dezvăluiri fără perdea despre Putin făcute de Boris Johnson

5 Voi ce părere aveți? / Text controversat al psihiatrului-vedetă Gabriel Diaconu, care o apără pe doctorița șpăgară de la Suceava