Curtea Cotroceniului, RENOVATĂ de o firmă care PUTE a DNA!

Curtea Cotroceniului, RENOVATĂ de o firmă care PUTE a DNA!

Curtea Palatului Cotroceni intră în renovare. Sistemul de irigaţii va fi refăcut de Garden Center Grup, una dintre firmele abonate la bani publici pe spaţiile verzi! Dar nu numai! Administraţia Prezidenţială a anunţat că firma care a câştigat licitaţia pentru refacerea sistemului de irigaţii din curtea Palatului Cotroceni este Garden Center Grup, cunoscută pentru contractele cu autorităţi locale, unele dintre ele controversate sau în atenţia DNA, dezvăluie Mediafax. 

Administraţia Prezidenţială a decis să refacă sistemul de irigaţie a vegetaţiei din Parcul Palatului Cotroceni cu firma Garden Center Grup. Potrivit Sistemului Electronic de Achiziţii Publice, oferta acestei firme este de 1,150,000 lei fără TVA. În cursă au intrat 4 companii, dar preţul cel mai scăzut a fost criteriul de atribuire.

În luna martie, Administraţia Prezidenţială a lansat pe SEAP o cerere de ofertă pentru lucrări de execuţie a sistemului de irigaţie a vegetaţiei din Parcul Palatului Cotroceni, valoarea estimată iniţial fiind de aproape 2,4 milioane lei fără TVA.

"Valoarea estimată a contractului este de 2396638.83 lei fără tva, compusă din: 2256322.69 lei fără tva - Cheltuieli pentru investiţia de bază, 27500 lei fără tva - Organizare de şantier, 112816.13 lei fără tva - Cheltuieli diverse şi neprevăzute (5% aplicat conform HG 28/2008). Valoarea aferentă cheltuielilor pentru diverse şi neprevăzute va acoperi, după caz, cheltuieli cu lucrări care pot fi incidente pe parcursul derulării contractului, cheltuieli rezultate în urma modificărilor de soluţii tehnice, cheltuieli suplimentare de lucrări, utilaje sau dotări ce se impun pe parcursul derularii investiţiei, precum şi cheltuielile de conservare pe parcursul întreruperii execuţiei din cauze independente de autoritatea contractantă", se arăta în documentul Preşedinţiei publicat în luna martie. 

"Implementarea unui sistem de irigaţii pentru spaţiile verzi din parcul Complexului Cotroceni este necesară ţinând cont de faptul că actualul sistem a fost proiectat în anul 1979 şi utilizează cantitaţi foarte mari de apă. Pe lângă consumul mare de apă, se înregistrează şi costuri ridicate cu energia electrică necesară pentru punerea în funcţiune a hidranţilor utilizaţi în prezent. Realizarea unui sistem modern de udare a vegetaţiei, în varianta subterană, ar determina, printre altele, reducerea costurilor legate de consumul de energie electrică pentru pomparea apei şi micşorarea cantităţilor de apă utilizate", a explicat atunci Administraţia Prezidenţială.

Potrivit Gândul, firma câştigătoare, Garden Center Grup SRL, este condusă de o fostă consilieră a ex-preşedintelui Ion Iliescu - Iuliana Madlen Lazăr. Lazăr şi partenerul său de afaceri, Ion Olteanu, sunt abonaţi la contractele privind amenajarea spaţiilor verzi şi a mobilierului urban din Bucureşti, dar şi din alte oraşe, cum ar fi Piatra Neamţ, Cluj-Napoca sau Sighişoara.

Firma Garden Center Grup apare şi într-un referat al DNA din aprilie 2015. Procurorii anticorupţie anunţau că viceprimarul oraşului Miercurea Ciuc Szoke Domokos, în calitate de preşedinte al Comisiei de evaluare a ofertelor depuse la o licitaţie organizată de primăria Miercurea Ciuc pentru atribuirea unui contract de lucrări de amenajare zonă verde, în valoare estimată de 1.320.170 lei, a acceptat şi declarat câştigătoare o ofertă neconformă depusă de către S.C. GARDEN CENTER GRUP S.R.L. din Bucureşti, iar ulterior a semnat acte administrative pe baza cărora au fost aprobate decontări ilegale în favoarea firmei, în temeiul unei documentaţii neconforme realităţii care atesta lucrări pentru suprafaţă de teren mai mare decât cea reală.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina