Curtea de Apel a rămas în pronunțare în cazul suspendării hotărârii de faliment a clubului Rapid

Curtea de Apel a rămas în pronunțare în cazul suspendării hotărârii de faliment a clubului Rapid

Curtea de Apel București a rămas în pronunțare în cazul suspendării hotărârii de faliment a clubului de fotbal Rapid dictată de Tribunalul București, instanța urmând să anunțe soluția cel mai probabil în cursul zilei de astăzi (joi).

Dintre părțile implicate în dosar, la termenul de joi a fost prezent doar avocatul clubului Rapid, Gabriela Mina. Acesta a explicat în fața judecătorului Petrică Arbănaș că societatea SC FC Rapid SA, care administrează clubul de fotbal cu același nume, are nevoie de suspendarea hotărârii de faliment pentru a accesa sumele aferente din drepturile TV.

''Veniturile clubului Rapid nu sunt lunare, precum ale altor societăți, iar în urma calificării din acest an în Liga I poate accesa fonduri de la Liga Profesionistă de Fotbal (n. r. — peste 1 milion de euro) din drepturile TV. În cazul în care nu se va suspenda hotărârea de faliment până la 12 iulie, atunci clubul nu va putea accesa aceste sume certe și va evolua în Liga a IV-a'', a afirmat avocatul grupării giuleștene.

Gabriela Mina a adus la cunoștință judecătorului că Azuga Waters, creditorul principal aflat în proprietatea lui Valerii Moraru, intenționează să cedeze ANAF o fabrică pentru stingerea datoriilor. ''Avem nevoie de suspendare pentru a merge mai departe la recurs, iar apoi în procedura de insolvență'', a adăugat avocatul Gabriela Mina.

Judecătorul Petrică Arbănaș a luat act de înscrisurile depuse la dosar, printre acestea aflându-se și un document din partea Ligii Profesioniste de Fotbal prin care se certifică faptul că gruparea Rapid va încasa minimum un milion de euro din drepturile TV pentru participarea în ediția următoare a Ligii I.

Instanța va comunica soluția cel mai probabil în cursul acestei zile.

În cazul în care Curtea de Apel București nu suspendă hotărârea de faliment, clubul Rapid nu va fi înscris în ediția 2016-2017 a Ligii I. Termenul pentru înscriere este 12 iulie, dată fixată de Liga Profesionistă de Fotbal pentru tragerea la sorți a programului următorului sezon.

La 14 iunie, Tribunalul București a dispus intrarea în faliment a SC Rapid SA, societatea care administrează clubul de fotbal cu același nume, în urma unei solicitări venite din partea ANAF. Instanța a ridicat la acea dată dreptul de administrare al FC Rapid SA și a dispus dizolvarea societății debitoare.

Gruparea de fotbal Rapid, care a promovat la finalul sezonului trecut în Liga I, se află în procedură de insolvență din 7 decembrie 2012. În prezent, suma totală a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru este de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...