Cutremur cu magnitudinea 7 în Insulele Solomon din Oceanul Pacific. Alertă de tsunami

Cutremur cu magnitudinea 7 în Insulele Solomon din Oceanul Pacific. Alertă de tsunami

Risc Seismic

Un puternic cutremur, cu magnitudinea 7, a lovit marţi Insulele Solomon din Oceanul Pacific, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS). Seismul s-a produs la o adâncime de 13 kilometri și a creat panică.

Cutremurul a avut loc în Insulele Solomon. FOTO via Agerpres

Potrivit USGS şi Centrului de Avertizare pentru Tsunami din Pacific (PTWC)., o alertă de tsunami a fost emisă la aproximativ 300 de kilometri de epicentrul cutremurului, afllat la 55 de kilometri de capitala Honiara,

Martorii au relatat despre televizoare şi alte obiecte care au căzut pe jos, scrie AFP

„Toată lumea pare bine, dar este panicată", a declarat, pentru AFP, Joy Nisha, recepţioner la hotelul Heritage Park din Honiara.

Oamenii s-au refugiat în zone la înălţime

Un jurnalist al agenţiei France Presse aflat în capitală a raportat că seismul a durat aproximativ 20 de secunde.

„Curentul electric a căzut în unele cartiere ale oraşului, iar oamenii şi-au părăsit birourile pentru a se refugia în zone la înălţime.USGS a revizuit magnitudinea cutremurului la 7, după ce raportase iniţial 7,3”, scrie Agerpres .

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 13 kilometri, la ora locală 13.03 (02.03 GMT), iar potrivit PTWC, valuri de unul până la trei metri înălţime sunt posibile pe coastele Insulelor Solomon şi sub trei metri pe coastele arhipelagului Papua Noua Guinee şi Vanuatu.

Cel puţin 162 de morţi în Indonezia

Amintim că cel puţin 162 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte câteva sute au fost rănite într-un cutremur cu magnitudinea 5,6 produs luni pe insula indoneziană Java de Vest şi care a fost resimţit până în capitala Jakarta, după cum relata AFP.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...