Cutremur de 5.2 în această noapte în România! Capitala, zgâlțâită RĂU!

Cutremur de 5.2 în această noapte în România! Capitala, zgâlțâită RĂU!

Risc Seismic

Un cutremur de intensitate medie s-a produs în această noapte, la ora 01.22, fiind resimțit destul de puternic la București și la Iași.

ACTUALIZARE 1:50. Seismul s-a simțit cu precădere în sudul și estul României, dar și la Brașov.

UPDATE/"Ora 01.20.55 cutremur cu magnitudinea de 5.2 grade pe scara Richter, la o adancime de 100 de km, in zona seismica Vrancea. La nivelul unitatilor subordonate IGSU, pana la aceasta ora nu au fost raportate efecte. Un cutremur moderat cu magnitudinea de 5,5-5,8 grade s-a produs in noaptea de 27 spre 28 decembrie in regiunea Vrancea. Cutremurul a fost resimtit in Muntenia, Moldova si Sudul Transilvaniei.
Pana la aceasta ora nu au fost raportate pierderi de vieti sau pagube", anunță Departamentul pentru Situații de Urgență pe Facebook.

UPDATE: Cutremurul a avut o magnitudine de 5,2 si s-a produs la o adancime de 100 de kilometri, au informat pentru HotNews.ro reprezentantii Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Centrul mediteranean de seismologie anunta o magnitudine a seismului de 5,3 grade si mentioneaza ca acesta a fost resimtit si in Republica Moldova, Bulgaria si vestul Turciei.

Potrivit Geofon, epicentrul cutremurului a fost la la 84 de kilometri adâncime, în apropiere de Brașov.

Magnitudinea cutremurului, evaluată inițial la 5,6, a fost revizuită apoi la 5,4 - o procedură uzuală în cazul magnitudinii de moment.

CUTREMUR ÎN VRANCEA. Seismul a avut 5,3 magnitudine Richter, conform Institutului Seismic de la Madrid și 5,6, conform geologilor americani de la USGS.

CUTREMUR ÎN VRANCEA. Epicentrul a fost localizat la 11 kilometri sud-vest de localitatea Nereju și 46 km vest de Focșani. Seismul s-ar fi produs la o adâncime de 19 kilometri.

CUTREMUR ÎN VRANCEA. Site-ul INFP a picat imediat.

Cel mai puternic cutremur de anul acesta s-a produs în urmă cu aproape patru luni, la 24 septembrie, la ora 2:11. Cutremurul a avut magnitudinea revizuită la 5,3 și, la fel, s-a resimțit destul de puternic, în mare parte din țară, inclusiv în București. Seismul, cu epicentrul în Vrancea, a fost resimțit și în Bulgaria și Republica Moldova. Adâncimea la care s-a produs a fost mai mică de 100 de kilometri.


Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…