CUTREMUR în ANAF! Începe EPURAREA PILOȘILOR de la Antifraudă!

CUTREMUR în ANAF! Începe EPURAREA PILOȘILOR de la Antifraudă!

Risc Seismic

Au avut toate cartile facute pentru a fi inscaunati cu acte in regula la sefia Directiei Antifrauda Bucuresti, in urma unui concurs in care contracandidatii au ajuns sa si absenteze, doar o iesi totul bine. Si tot nu au reusit! Asta pentru ca directorii Gabriel Carbunaru si Bogdan Pirvulescu au luat notele 3.06 si, respectiv, 3.40 la concursul organizat de ANAF la data de 18.09.2015. Iata insa ca au trecut de atunci cinci luni si cei doi „repetenti” continua sa conduca de facto, tot prin ordine de imputernicre, cele mai importante structuri din cadrul Directiei Antifrauda. 

Si asta pentru ca, desi poza intr-un dur, Gelu Diaconu nu a indraznit sa se atinga de cei doi directori carora, la randul lor, nici prin cap nu le-a trecut sa plece cu coada intre picioare si sa-si caute alte locuri de munca. Pentru ca este greu de inchipuit cat de buni profesionisti sunt cei doi specialisti care coordoneaza lupta impotriva evaziunii daca acestia nu au reusit sa ia macar o amarata nota de patru la un banal concurs intern! Deci, fostul sef al ANAF nu a vrut, sau n-a putut, sa-i exmatriculeze pe cei doi „repetenti”, cu toate ca in ultima vreme se inmultise alarmant si numarul plangerilor penale depuse impotriva unor actiuni considerate drept abuzive ale structurilor antifrauda din Capitala. 

Iata insa ca reevaluarea activitatii celor doi pare sa aduca in sfarsit normalitatea la conducerea directiei, Daniel Diaconescu putand acum indrepta din mers deciziile aberante ale lui Gelu Diaconu de a da conducerea Antifraudei, prin imputerniciri trase la indigo, pe mana unor „fiscalisti” ca Pirvulescu sau Carbunaru. Care, dupa cum s-a dovedit, nu ar avea nicio sansa sa ia pe bune examenul de admitere la ASE.

Inspectori sefi 

Gabriel Carbunaru a condus Directia Antifrauda Alexandria, fiind recunoscut in tot ANAF-ul drept „omul de casa” al lui Liviu Dragnea. Astfel ca, bucurandu-se de un puternic sprijin din partea PSD-ului, partid aflat la acea data la guvernare, Carbunaru a tintit chiar sa ia locul lui Romeo Nicolae, dupa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate. Pana sa ajunga insa mai-marele Antifraudei peste toata tara, Carbunaru a trebuit mai intai sa faca un mic pas, cel al sustinerii unui banal concurs pentru functia de inspector sef antifrauda al Directiei Control Antifrauda 1 – Bucuresti. In aceeasi zi, la concurs a participat, pentru postul de inspector sef antifrauda la Directia Control 3 – Bucuresti, si Bogdan Parvulescu, cel al carui tata, Tellu Pirvulescu, era la acea data secretar general al Ministerului Economiei si membru in nenumarate Consilii de Administratie ale celor mai ravnite companii de stat. Mai mult chiar, contracandidatul lui Pirvulescu nici nu s-a mai prezentat la concurs. Asa ca totul parea o simpla formalitate, mai ales ca era vorba de o proba scrisa, cu un test grila cotat in total cu o suta de puncte. Numai ca, domnii directori imputerniciti Carbunaru si Pirvulescu au luat doar 30,66 si 34 de puncte. Astfel ca au primit notele 3.06 si 3.40, cu care nu au putut promova examenul, fiind declarati respinsi.

Rocada dosarelor

Culmea este ca, la doar cateva zile dupa aceasta „rusinica”, fostul sef al ANAF, Gelu Diaconu, a facut o analiza a situatiei celor doi sefi. Si a decis, poate doar alte structuri sa afle la un moment dat de ce, nu doar sa nu-i zboare pe cei doi directori din functiile detinute, dar chiar sa le prelungeasca acestora imputernicirile la sefia Antifraudei! Iata insa ca, de-abia acum, dupa ce „milosul” Gelu Diaconu nu mai se afla in fruntea ANAF-ului, se pare ca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, rusinea de la Antifrauda poate fi spalata si „repetentii” exmatriculati. Mai ales ca astfel s-ar putea explica poate mai repede si misterul informatiilor intrate in posesia altor structuri cu privire la existenta unor dosare care au zacut cu lunile prin sertare, dupa care au fost pasate intre sefi, totul in plina „isterie” a luptei declarate impotriva evaziunii.

Cătălin TACHE/National


Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina