Cutremur în Iran: Peste 500 de persoane rănite

Cutremur în Iran: Peste 500 de persoane rănite

Risc Seismic

Peste 500 de persoane au fost rănite, cele mai multe având răni uşoare, în urma unui seism cu magnitudinea 5,4 produs miercuri în nord-vestul Iranului, au relatat media oficiale, informează AFP.

„Cutremurul, care s-a produs la o adâncime de 10 kilometri în provincia Azerbaidjanul de Vest, a dus la rănirea a 528 de persoane, dintre care 135 au fost spitalizate”, a declarat guvernatorul regiunii, Mohammad Sadegh Motamedian, pentru televiziunea de stat.

Seismul şi replicile care au urmat „au distrus 50 de case şi au avariat alte 500 în 12 sate din provincie”, a adăugat el.

Televiziunea de stat a difuzat înregistrări cu distrugerile provocate de seismul care s-a produs în jurul orei locale 3:30 (00:00 GMT).

Purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgenţă din această ţară, Mojtaba Khaledi, a declarat pentru postul de televiziune publică că electricitatea şi apa au fost întrerupte în satele din vecinătatea oraşelor Salmas şi Khoy, în apropiere de epicentrul seismului.

Iranul se află la intersecţia mai multor plăci tectonice şi înregistrează o activitate seismică frecventă.Cel mai devastator cutremur din Iran s-a produs în 1990, a avut magnitudinea de 7,4 şi a provocat moartea a 40.000 de persoane în nordul ţării, rănirea a 300.000, iar o jumătate de milion au rămas fără locuinţe.

În 2003, un seism cu magnitudinea 6,6 produs în sud-estul Iranului a distrus oraşul antic Bam şi a ucis cel puţin 31.000 de persoane.

Un seism cu magnitudinea 5,7 care s-a produs miercuri în nord-vestul Iranului a provocat rănirea a cel puţin 276 de persoane, potrivit autorităţilor sanitare citate de televiziunea de stat, informează Reuters.

Seismul s-a produs la o distanţă de aproximativ 11,6 kilometri de Khowy, la o adâncime de 10 kilometri, conform Institutul american de geofizică (USGS). Centrul German de Cercetare în Geoştiinţe (GFZ) a anunţat anterior că seismul a avut magnitudinea 5,5 şi s-a produs în apropierea regiunii frontaliere Armenia-Azerbaidjan-Iran.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...