CUTREMUR la Digi 24! Televiziunea va închide studiourile locale și dă afară jurnaliști de la stația centrală

CUTREMUR la Digi 24! Televiziunea va închide studiourile locale și dă afară jurnaliști de la stația centrală

Risc Seismic

CUTREMUR la Digi 24! Televiziunea va închide studiourile locale și dă afară jurnaliști de la stația centrală. Digi 24 anunță închiderea studiourilor local într-un comunicat publicat vineri seara. Situația din teritoriu se aplică și în București. La stația centrală, reporteri, editori, cameramani și producători au fost dați afară, pentru că nu aveau contracte de muncă pe perioadă nedeterminată.

La Digi 24, cele mai multe contracte de muncă sunt pe o perioadă de 6 luni. Conform ultimelor informații, confirmate și de paginademedia.ro, reporterii Francesca Simionescu (social), Mihaela Brazdeș (social), Arina Delcea (politic) și Cristi Popa (cel care a spus că a fost bătut de jandarmi la un protest) au fost dați afară.

În plus, George Simionescu (producător) și Andra Mitu (editor) au plecat și ei.

Primul care și-a asumat faptul că Digi 24 nu i-a mai propus continuarea contractului este Tudor Mușat. Joi seara, Mușat a prezentat ultima ediție a emisiunii ”24/7” la Digi 24.

"Relatia de colaborare cu postul este bazata pe un contract de prestari servicii intre doua societati comerciale (firma mea si Digi24). În momentul de fata nu exista un nou proiect in care sa fiu implicat, ca atare si respectivul contract de prestari servicii dintre parti inceteaza, este suspendat.

Tudor Mușat era în echipa postului de știri din martie 2014. Înainte de Digi 24, Tudor Mușat a moderat emisiuni la postul Realitatea TV.

„Digi | RCS & RDS va derula, începând cu luna februarie, un proiect de eficientizare a activităților din trustul media (în special în televiziune), constând în extinderea rețelei de corespondenți locali din țară și în consolidarea redacției centrale a postului Digi 24. Totodată, pentru a optimiza utilizarea resurselor în divizia media, compania va demara procedurile privind renunțarea la licențele audiovizuale ale studiourilor regionale și va crește nivelul de dotare a echipelor de corespondenți”, potrivit comunicatului citat.

Compania explică această decizie prin schimbarea „semnificativă” a pieței media și a comportamentul de consum al publicului telespectator , „o parte din public migrând spre conținuturile difuzate online sau multi-platformă”.

„Site-urile televiziunilor sau site-urile de știri atrag tot mai mulți vizitatori, ceea ce conduce la scăderea audienței altor canale. Conținuturile difuzate online oferă nu numai informație de interes național și internațional, ci și actualitate din proximitate (regiune, localitate)”, argumentează Digi 24.

Iată mai jos comunicatul de presă:

„Digi | RCS & RDS demarează un proiect de eficientizare a activităților din trustul media

Digi | RCS & RDS va derula, începând cu luna februarie, un proiect de eficientizare a activităților din trustul media (în special în televiziune), constând în extinderea rețelei de corespondenți locali din țară și în consolidarea redacției centrale a postului Digi 24. Totodată, pentru a optimiza utilizarea resurselor în divizia media, compania va demara procedurile privind renunțarea la licențele audiovizuale ale studiourilor regionale și va crește nivelul de dotare a echipelor de corespondenți.

În ultimii ani, piața media și comportamentul de consum al publicului telespectator s-au modificat semnificativ, o parte din public migrând spre conținuturile difuzate online sau multi-platformă. Site-urile televiziunilor sau site-urile de știri atrag tot mai mulți vizitatori, ceea ce conduce la scăderea audienței altor canale. Conținuturile difuzate online oferă nu numai informație de interes național și internațional, ci și actualitate din proximitate (regiune, localitate).

Conducerea companiei a efectuat o analiză a eficienței activității redacției centrale Digi 24, a rețelei de studiouri regionale și a performanțelor actualei forme de organizare a activității media. Din această analiză a rezultat că este necesară o regândire a modelului de business în divizia de media, pentru a ține pasul cu exigențele și nevoile publicului și pentru a răspunde mai bine obiectivelor companiei pe termen scurt, mediu și lung.

În urma proiectului de eficientizare, rețeaua de corespondenți se va mări de la 12 la 18 echipe, care vor acoperi actualitatea din mai multe județe învecinate. În același timp, redacția centrală Digi 24 va viza integrarea în echipa de la București a jurnaliștilor și a personalul tehnic și de producție din studiourile regionale.

După finalizarea demersurilor privind renunțarea la licențele audiovizuale, emisia stațiilor regionale ale Digi 24 va înceta. Digi 24 deține, în prezent, 8 studiouri regionale în Brașov, Constanța, Cluj-Napoca, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Timișoara„.

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”