CUTREMUR/Cine ÎNGROAPĂ SECRETELE AVERII lui Voiculescu?

CUTREMUR/Cine ÎNGROAPĂ SECRETELE AVERII lui Voiculescu?

Risc Seismic

Cine, din România, a ÎNGROPAT secretele averii lui Voiculescu?

19 Decembrie 1977. Dan Voiculescu, sub numele de informator Felix, scrie o notă informativă către Securitate care îl are ca subiect pe cetățeanul vest-german Gert Lichtblau. La acea dată Voiculescu fusese deja recrutat ca informator al Securității care îi atribuise două nume de cod: Felix și Mircea. Nota furnizează detalii despre afacerile lui Lichtblau, un neamț, născut în România și patron în două firme din Germania. La finalul informării, Voiculescu spune: “Relațiile noastre cu G.L. (Gert Lichtblau) sunt de natură a permite abordarea unor probleme care vor fi considerate majore, fiind necesară însă o pregătire minuțioasă a acestei abordări.”

18 Noiembrie 1982. Același Gert Lichtblau, neamțul care fusese turnat la Securitate de către Dan Voiculescu și un cetățean austriac, Lorant Racz, înființează în localitatea Hornstein, Austria, nu departe de frontiera cu Ungaria, firma Racz & Co GmbH și își împart în mod egal acțiunile acesteia.

Gert Lichtblau a înființat firma din Austria la cinci ani după ce Voiculescu îl recomandase Securității pentru “abordarea unor probleme care vor fi considerate majore”

13 ianuarie 1983. Dan Voiculescu, în calitate de reprezentant al firmei Crescent Commercial & Maritime Co Ltd din Pireus, Grecia, semnează un document prin care autorizează preluarea de către Crescent a unei părți din acțiunile companiei Racz & Co GmbH.
Crescent Commercial & Maritime Co Ltd din Pireus, Grecia, a fost înființată în 1980, fiind prima companie din seria Crescent. Semnătura lui Dan Voiculescu se găsește pe această împuternicire prin care autorizează un cetățean austriac să-l reprezinte și să voteze pentru el în cadrul Racz & Co.

21 aprilie 1983. Firma Crescent Commercial & Maritime Co Ltd din Pireus, Grecia, preia partea de acțiuni a lui Lorant Racz în firma austriacă Racz & Co. Astfel, compania Crescent devine posesoarea a 50 la sută din acțiunile companiei austriece alături de Gert Lichtblau care deține cealaltă jumătate din firmă. În aceeași zi, Racz & Co își schimbă numele în Crescent Commercial & Maritime GmbH. 

22 mai 1984. O altă firmă Crescent Commercial & Maritime, înființată cu două luni înainte în Cipru, devine acționar majoritar în Crescent Austria. Vom reveni asupra Crescent Cipru într-un material viitor.

20 februarie 2001. O nouă schimbare de nume. Crescent Commercial & Maritime GmbH devine GRIVCO GmbH. Încă din anii ’90, în acționariatul firmei, intrase firma fanion a lui Dan Voiculescu – Grupul Industrial Voiculescu și Compania (GRIVCO) SRL. 

14 martie 2007. Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a confirmat prin decizia luată în unanimitate, încă din iunie 2006, colaborarea lui Dan Voiculescu, sub numele conspirativ „Felix”, cu Securitatea ca poliție politică. Verdictul a fost confirmat și de Justiție, așa cum prevede legea, în februarie 2010, la Curtea de Apel București. În cadrul dezbaterilor CNSAS pe baza documentelor declasificate care-l dovedesc pe Dan Voiculescu drept agent al fostei poliții politice, Gert Lichtblau trimite o scrisoare instituției în care îi ia apărarea lui Voiculescu și spune că “Domnul Dr. Dan Voiculescu este în ochii mei un om de onoare și un bărbat care își iubește țara și pe compatrioții săi.”

14 aprilie 2011. Firma GRIVCO GmbH, fostă Crescent, fostă Racz & Co este desființată. Hotărârea este luată la București de către fiicele lui Voiculescu, Corina-Mirela și Camelia-Rodica care deveniseră între timp acționare ale firmei înființate de către Gert Lichtblau în Austria în 1982.

Atât, deocamdată...



Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!