CUTREMUR/DNA/Morar a dat NUP în 2011 în DOSARUL lui Hrebenciuc! Amănunte INCENDIARE!

CUTREMUR/DNA/Morar a dat NUP în 2011 în DOSARUL lui Hrebenciuc! Amănunte INCENDIARE!

Risc Seismic

DNA Brasov a dat NUP in 2011 in dosarul privind retrocedarea a 43.000 hectare de padure / Dupa redeschidere, au fost trimisi in judecata Hrebenciuc, Ioan Adam si Gheorghe Sturza!
Printre dosarele aflate la DNA si de care nu s-a ocupat nimeni "foarte multi ani" se numara cel in care au fost trimisi in judecata Viorel Hrebenciuc si Gheorghe Paltin Sturza, care vizau retrocedarea a 43.000 de hectare de padure.

Europa FM a intrebat DNA la ce dosare s-a referit procurorul sef Laura Codruta Kovesi atunci cand a afirmat, in urma cu o zi, ca mai multe dosare legate de restituiri se aflau la DNA atunci cand a am preluat sefia Directiei, dar nu umblase nimeni la ele timp de multi ani.

In raspunsul DNA se arata ca un astfel de dosar a fost inchis de DNA Brasov in 2011. Acest dosar viza retrocedarea a peste 43.000 de mii de hectare de padure din judetul Bacau, in urma unei plangeri depuse in septembrie 2010 de la Directia Silvica Bacau, iar SRI adusese la dosar interceptari.

Potrivit raspunsului DNA, citat de Europa FM, dosarul in cauza a fost luat la mana din nou in 2014, cand Serviciul Teritorial Brasov a fost evaluat, dupa schimbarea procurorului sef, iar procurorii au decis redeschiderea lui.

Dupa un an de cercetari, Directia Anticoruptie a trimis in judecata 17 persoane, printre care fostul sef al Romsilva, Adam Craciunescu, parlamentarii Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam si Tudor Chiuariu si Gheorghe Sturza.

Inchiderea acestui dosar a tinut pe loc si alte dosare, reiese din raspunsul DNA.

Astfel, DNA arata ca odata redeschis dosarul privind retrocedarea celor 43 de mii de hectare de padure din judetul Bacau, procurorii au constatat ca in afacerile cu terenuri retrocedate erau implicate si alte VIP-uri.

Asa s-a ajuns la Remus Truica, fostul sef de cabinet a lui Adrian Nastase si la cei patru milionari israelieni, care recent, au primit mandate de arestare in lipsa in dosarul retrocedarii Fermei Baneasa catre Paul Lambrino si a unei paduri din Snagov. Este vorba despre Tal Silberstein, al carui nume a aparut adeseori in campaniii electorale, Shimon Shevez, Benjamin 'Benny' Steinmetz, Moshe Agavi.

Toti au constituit un grup infractional, sustine DNA, care a avut ca scop dobandirea intregii averi revendicate nelegal de inculpatul Paul Lambrino, prin oferirea de bani sau bunuri functionarilor publici din cadrul institutiilor de stat care detineau proprietatile.

Europa FM i-a solicitat un punct de vedere cu privire la acesta dosare si fostului procuror sef al DNA, Daniel Morar. Deocamdata, nu am primit un raspuns.

Raspunsul DNA poate fi consultat mai jos.
Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 „Mi-am pierdut fiul. Fiul meu Xavier este mort, ucis de virusul wok”

2 Totul a fost, de fapt, o farsă?

3 VIDEO „Nu mai am așteptări de la viață…”

4 Rezervele secrete ale Chinei

5 Dr. Nae / „Homosexualii sînt o anxietate majoră pentru bărbatul tradiţional fiindcă orientarea lor sexuală subminează însăşi identitatea masculină trad…