CUTREMUR/MAFIOTIZAREA Parlamentului. Ajunge, BORFAȘILOR!

CUTREMUR/MAFIOTIZAREA Parlamentului. Ajunge, BORFAȘILOR!

Risc Seismic

Cand parlamentarii unei tari voteaza aproape in unanimitate, stanga si dreapta la un loc, dezincriminarea conflictului de interese, adica legalizarea unei infractiuni pana la urma, aceasta se numeste mafiotizarea cvasi-totala a Parlamentului, scrie, într-un material-semnal de alarmă, Dan Tăpălagă în HotNews.  Stiu, veti spune ca stiam demult ca legislativul a incaput pe mana borfasilor, dar va spun totusi care e noutatea: nici macar lor nu le mai pasa sa li se spuna asa. Nu mai functioneaza absolut nici unul din mecanismele de control: teama de electorat, rusinea fata de public, un minim respect fata de lege si pana la urma fata de statutul lor de pretinsi reprezentanti ai poporului.

Sau poate ca tocmai asta sunt cu adevarat: reprezentantii unei bune parti a poporului care nu vede de fapt nici o problema in a-ti angaja sotia, fiica, nepoata, amanta sau rudele in general intr-o functie publica daca tot ai ajuns mare smecher. Pai, cum, n-ar face multi la fel? Cei care au votat, de pilda, primari din arest, care au trecut printr-o condamnare penala sau cu dosare in ancheta, n-ar ciupi si ei ceva?

Parlamentarii se comporta atat de sfidator deoarece mizeaza tocmai pe acest electorat tolerant cu hotia, indiferent la coruptie si la aranjamente pe sub masa. Si mai conteaza pe scarba publicului instruit, oripilat si dezamagit de comportamentul tuturor, ca vorbim de PNL, PSD, ALDE sau PMP. La toate acestea, se adauga un motiv suplimentar pentru a porni o noua revolutie a borfasilor: oboseala celorlalti. Notati va rog faptul ca de aceasta data, nicio institutie a statului n-a mai reactionat, nici ambasadele n-au mai luat pozitie. Au abandonat, au obosit, s-au retras in propria sila si lehamite. Unii sunt poate complice sau pur si simplu nu le mai pasa.

Ce vedem acum e mai mult decat un simplu accident, este - cum spuneam - o resurectie a penalilor, o mica revolutie a borfasilor care incearca sa profite de oboseala discursului anti-coruptie pentru a-si impune modul corupt de a conduce treburile publice drept politica de stat perfect legitima. Tot din acest motiv au respins, in premiera in ultimii 25 de ani, dreptul Guvernului Ciolos de a emite ordonante pe durata vacantei parlamentare. Nu vor sa riste ca legile mutilate de ei astazi sa fie reparate cumva maine prin OUG.

De subliniat aici tactica liderului PSD, Liviu Dragnea, care a declarat public ca nu sustine initiative gen dezincriminarea conflictului de interese sau superimunitatea acordata avocatilor - dar nu a miscat un deget pentru a-si infrana partidul sa le voteze in Parlament. Dragnea a invatat sa spuna pe gura frazele corecte si sa incurajeze pe sub masa miscarile gresite.

Salvarea lui Titus Corlatean de ancheta procurorilor reprezinta o palma in plus data de acelasi Parlament pe obrazul tuturor celor care au sperat ca toti cei care i-au umilit pe romani in noiembrie 2014 vor plati odata pentru abuzurile lor. Este cel mai negru Parlament din cate a avut Romania dupa 1990, repet, un Parlament mafiotizat in cvasi-totalitate, populat cu borfasi care se apara intre ei si carora nu le mai pasa sa fie numiti asa.

Acestor nemernici le trebuie un raspuns pe masura. NU toata tara voteaza oameni din puscarii, condamnati sau cercetati penal. Aceasta tara NU trebuie sa accepte resemnata ca institutii - cheie din stat - ca Parlamentul - a intrat pe mana unor borfasi. Da, iesirea in strada nu va rezolva poate mare lucru, dar in noiembrie sau dupa Colectiv am vazut ca am reusit sa trimitem niste borfasi in istorie. Partidele infratite in furt intind coarda, fac schimb de ticalosi, cum procedeaza azi PNL-ul incercand sa fure de la PSD UNPR-ul lui Gabriel Oprea - emblema imposturii si lipsei de scrupule in politica. 

Nu este rostul jurnalistilor sa scoata oameni in strada si, personal, am oroare de orice tip de manifestari excesive. Numai ca de aceasta data pur si simplu nu mai vad alta solutie, nu mai vad pe cine altcineva ne putem baza in afara de noi insine. Salvarea e numai in noi.

Opozitie nu mai exista, institutiile au intrat parca in colaps, presiunea externa a disparut. Pana si marele partid antisistem, USB-ul lui Nicusor Dan si Clotilde Armand, vad ca doarme linistit pe scorul obtinut la locale. Azi, cand coruptia se legalizeaza in Parlament, nu-i mai aud tipand impotriva coruptiei. Niciodata, cred, n-am incercat un sentiment mai mare de neputinta, de sufocare si de frustrare decat in aceste zile.

Nu publicul, nu presa erodeaza increderea in democratie denuntand mafiotizarea Parlamentului, ci aceste partide iresponsabile cu comportmentul lor banditesc. Si nu, nu ma tem de generalizari. Acei parlamentari, cati or fi, doi, trei, cinci, care pretind ca sunt onesti, sa plece azi, sa demisioneze din grupul infractional organizat care a luat in stapanire institutia.

Parlamentul in sine reprezinta o institutie vitala intr-o democratie, omorata insa pe zi ce trece de asaltul nelegiuitilor care omoara legea cu premeditare. Avem cu totii obligatia si datoria fata de copiii nostri, macar, sa nu le lasam o tara facuta praf. Ar fi pacat ca, toate porcariile facute de acest Parlament aflat in ultimele luni de viata, sa ramana chiar fara nici o replica din partea noastra.


Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria