CUTREMUR/Percheziții la Dragoș Dobrescu în dosarul lui Crin Antonescu! Amănunte INCENDIARE!

CUTREMUR/Percheziții la Dragoș Dobrescu în dosarul lui Crin Antonescu! Amănunte INCENDIARE!

Risc Seismic

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupție (DNA) au efectuat, joi dimineaţă, percheziții la locuința din București a omului de afaceri Dragoș Dobrescu (cunoscut ca„Miliardarul fără chip”), numele acestuia fiind în dosarul care îl vizează pe senatorul Crin Antonescu.

Potrivit unor surse citate de Agerpres, în cauză ar exista suspiciuni că Dobrescu ar fi plătit cea mai mare parte a apartamentului de lux pe care soții Crin Antonescu și Adina Vălean l-ar fi cumpărat de la fiul lui Virgil Măgureanu, Marian Măgureanu.

Conform surselor menționate, perchezițiile au vizat și sediul firmelor din grupul Monolit, deținut de Dobrescu.

Dragoș Dobrescu este cunoscut ca fiind unul dintre oamenii de afaceri care fac parte din așa-numita „grupare Monaco”, din care ar face parte și Ion Țiriac, Adrian Videanu, Puiu Popoviciu, Elan Schwartzenberg și Sorin Blejnar.

Alina Petre (fosta noră a lui Virgil Măgureanu) a depus un denunț la DNA, arătând că fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu și soția acestuia, europarlamentarul Adina Vălean, au achiziționat un apartament de lux pentru care au plătit jumătate din valoarea sa de piață, restul sumei fiind plătită de către compania Romprest. În urma verificărilor, s-ar fi stabilit că în realitate compania Romprest ar fi controlată tot de către omul de afaceri Dragoș Dobrescu.

Crin Antonescu și Adina Vălean s-au prezentat vineri la sediul DNA Ploiești, unde au fost audiați în calitate de martori în legătură cu achiziția respectivului apartament.

Plângerea de la DNA 

”In fapt, in cursul anului 2009, familia Magureanu Maria si Virgil au depus documentatia si a obtinut PUZ-ul in vederea edificarii unui bloc cu o suprafata de circa 3000 metri patrati pe terenul ce il detineau in Bucuresti, str. Zagazului nr. 4, Sector 1. In vederea obtinerii PUZ-ului de la Primaria Municipiului Bucuresti si a autorizatiei de constructie de la Primaria Sectorului 1, Biris Ion Andrei a solicitat suma de 150.000 de Euro pentru a achita spagile cerute de functionari publici din aceste institutii, motivand aceasta valoarea prin faptul ca terenul era incadrat in zona verde V3B – Complexe si Baze Sportive si nu se putea aproba legal construirea acolo a unui imobil de asemenea dimensiuni. Biris Ion Andrei a avansat el aceste sume, iar ulterior aprobarii creditului fraudulos de la BRD Group Societe Generale SA (astfel cum este descris in paragraful ulterior), Magureanu Marian a scos din banca suma de 150.000 Euro folosind acte justificative false si i-a restituit-o lui Biris Ion Andrei. Cei 150.000 de Euro au fost inmanati de catre Magureanu Marian lui Biris Ion Andrei in casa si in prezenta lui Magureanu Maria, subsemnata Magureanu Alina Ioana fiind martor ocular la aceasta operatiune. Nu am cunostinta caror functionari din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti si Primariei Sectorului 1 Bucuresti a platit Biris Ion Andrei aceste sume.

In vederea finantarii constructiei, familia Magureanu Maria si Virgil au contractat un credit de la BRD Group Societe Generale SA in valoare de 2.800.000 Euro. Respectivul credit a fost obtinut prin trafic de influenta la nivelul conducerii Bancii Nationale a Romaniei, prin apelarea la vechea cunostinta a lui Magureanu Virgil, numitul Isarescu Mugur Constantin, in acel moment Guvernator al BNR, subsemnata Magureanu Alina Ioana fiind martor ocular la apelurile telefonice efectuate de catre Magureanu Virgil catre Isarescu Mugur Constantin si in decursul carora s-a discutat explicit despre influentarea functionarilor BRD Group Societe Generale SA in vederea acordarii creditului nominalizat. Isarescu Mugur Constantin a apelat la …………………………………………………………………….. in vederea acordarii creditului respectiv cu derogare de la normele bancare in vigoare. Creditul respectiv a fost aprobat imediat dupa interventia numitului Isarescu Mugur Constantin la conducerea BRD Group Societe Generale SA. Nu avem cunostinta daca pentru interventia respectiva numitul Isarescu Mugur Constantin a fost recompensat in vreun fel de catre Magureanu Virgil, dar avem cunostinta de faptul ca Magureanu Virgil l-a vizitat de mai multe ori pe Isarescu Mugur Constantin in biroul acestuia din Banca Nationala a Romaniei in perioada respectiva.

 In cursul anului 2010, in perioada in care imobilul se afla in constructie si nu fusese finalizat, am fost vizitati pe santierul imobilului de mai multe ori de catre Valean Adina-Ioana, europarlamentar, devenita sotia lui Antonescu George-Crin-Laurentiu din septembrie 2009, precum si de catre o arhitecta angajata de aceasta. Motivul vizitelor era achizitionarea unui apartament de lux constituit din doua apartamente ale imobililui mentionat si care urma sa fie finalizat conform dorintelor sotilor Antonescu George-Crin-Laurentiu si Valean Adina-Ioana. In acest sens s-au incheiat in data de 10.12.2010 la BNP Nedelcu Cristian Traian doua antecontracte de vanzare-cumparare intre Magureanu Maria si Valean Adina Ioana. In urma presiunilor exercitate de Dobrescu Dragos si Walter Florian, Magureanu Marian, avand acordul lui Magureanu Maria si Virgil, a decis vanzarea apartamentelor catre Antonescu George-Crin-Laurentiu si Valean Adina-Ioana la o valoare mult sub pretul de piata (valorea fiind diminuata cu circa jumatate), urmand ca diferenta de pret pana la valoarea reala sa fie achitata de Romprest indirect, prin achizitionarea unui apartament in acelasi imobil dar la o valoare supraevaluata, astfel incat sa compenseze pierderea financiara, cumparare ce s-a si realizat ulterior. Doarece familia Antonescu George-Crin-Laurentiu si Valean Adina-Ioana nu puteau justifica legal faptul ca dispuneau de banii necesari achizitionarii apartamentului, chiar si la valoarea diminuata, Magureanu Marian a fost de acord cu efectuarea unei expertize imobiliare de catre un expert agreat al BRD Group Societe Generale SA, in beneficiul si pentru cei doi cumparatori, care sa constituie baza legala pentru acordarea unui imprumut de catre BRD Group Societe Generale SA, astfel incat sumele platite de cei doi cumparatori sa fie corespunzatoare declaratiilor oficiale de avere.

Contractul de vanzare-cumparare s-a incheiat astfel in conditii ilegale, prin declarea de date false in fata notarilor, atat la incheierea ipotecii imobiliare cat si la acordarea creditului ipotecar catre familia Antonescu George-Crin-Laurentiu si Valean Adina-Ioana. In urma acestui favor facut celor doi soti, Magureanu Marian, Walter Florian si Dobrescu Dragos i-au solicitat lui Antonescu George-Crin-Laurentiu sa intervina la Primaria Sectorului 1 Bucuresti in vederea asfaltarii strazii Zagazului, viabilizarii terenului prin racordarea la utilitatile publice si prelungirea contractelor de salubrizare incheiate intre Romprest si Primaria Sectorului 1 Bucuresti, precum si majorarea valorii acestora, lucruri care s-au realizat integral. Suplimentar, doresc sa mentionez ca in perioada respectiva urma sa se aprobe proiectul unei sosele rutiere ce traversa parcul Bordei si traseul acesteia era prevazut a fi extrem de aproape de imobilul din str. Zagazului nr.4. Magureanu Marian i-a solicitat in prezenta mea lui Valean Adina-Ioana sa intervina la conducerea Primariei Municipiului Bucuresti pentru stoparea respectivului proiect rutier ce ar fi diminuat mult valoarea de piata a imobilului mentionat. Am cunostinta de faptul ca Valean Adina-Ioana personal a facut interventii pe langa sotul ei, iar acesta a intervenit personal la Primarul General si consilierii liberali din Consiliul General al Municipiului Bucuresti pentru blocarea proiectului.”, se arată în denunț.

Dovezile prezentate de Centrul de Investigații Media în 2013

Centrul de Investigații Media a prezentat în 2013 legatura directa dintre liderul PNL, Crin Antonescu, si fostul sef al SRI, controversatul Virgil Magureanu. Au obtinut contractul de vanzare-cumparare prin care Crin Antonescu si sotia lui, Adina Valean, si-au cumparat in 2011 un penthouse in zona Herastrau. Din document, pe care-l publicam aici, reiese ca sotii Antonescu-Valean au cumparat aceasta proprietate direct de la sotii Virgil si Maria Magureanu. Ce-i drept, cu ocazia semnarii actelor, sotii Magureanu au fost reprezentati de fiul lor, Marian Magureanu.

Sotii Crin Antonescu si Adina Valean au platit pentru apartamentul cu cinci camere din strada Zagazului suma de 200.000 de euro, la care s-a adaugat TVA, pretul ajungand, in final, la 248.000 de euro. Dupa ce au platit un avans de 20.000 de euro plus TVA in decembrie 2010, sotii Antonescu-Valean le-au virat sotilor Magureanu, in 27 iunie 2011, cu ocazia semnarii contractului de vanzare-cumparare, peste 103.000 de euro. Restul de 120.000 de euro din aceasta tranzactie i-au fost platiti fostului sef al SRI de Unicredit Tiriac Bank, cu care sotii Antonescu-Valean au incheiat un contract de credit ipotecar in valoare egala cu restul de platit, adica 120.000 de euro.

Din conturile declarate de Crin Antonescu in anul 2011, inainte de aceasta tranzactie, au disparut peste 180.000 de euro pana in vara anului urmator, cand senatorul si-a depus o noua declaratie de avere.

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria