„Dacă ai bani și ai relații, poți omorî pe cine vrei”/Judecătorii desființează ancheta în cazul șoferiței care a ucis două fete în cartierul Andronache din Capitală

„Dacă ai bani și ai relații, poți omorî pe cine vrei”/Judecătorii desființează ancheta în cazul șoferiței care a ucis două fete în cartierul Andronache din Capitală

Judecătoria Sectorului 2 a constatat neregularitatea rechizitoriului în cazul șoferiței care a ucis două fete într-un accident provocat în cartierul Andronache din București și a cerut parchetului să înlăture problemele și să precizeze dacă menține trimiterea în judecată. Magistrații critică modul în care parchetul a descris fapta și că nu s-a respectat dreptul la apărare a familiei uneia dintre victime.

Minuta instanței:

  • „Admite în parte cererile și excepțiile formulate de către inculpata Leonte Marcela și de către părțile civile Ionescu Gabriel – Vasile și Ionescu Ana-Maria. Constată neregularitatea actului de sesizare, rechizitoriu nr. 1646/P/2021 din data de 28.04.2021 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București, în ceea ce privește descrierea faptei reținute în sarcina inculpatei Leonte Marcela. Constată încălcarea dreptului la apărare prevăzut de art. 10 Cpp părților civile Ionescu Gabriel – Vasile și Ionescu Ana-Maria raportat la legalitatea dispunerii și efectuării autopsii medico-legale asupra cadavrului numitei Ionescu Raisa, dispusă prin Ordonanța din 27.02.2021 a organului de cercetare penală din cadrul DGPMB, ca urmare a faptului că părțile civile nu au fost informate cu privire la conținutul raportului medico-legal de necropsie A3/280/2021 în cursul urmăririi penale, nu au putut formula obiecțiuni sau solicitări suplimentare cu privire la concluziile rapoartelor de expertiză, luând cunoștință de acestea direct în camera preliminară. În conformitate cu dispoziţiile art. 345 alin. 3 Cpp, încheierea motivată se va comunica procurorului în vedere înlăturării neregularităţilor constatate în termen de 5 zile de la comunicare, urmând ca acesta să înştiinţeze judecătorul de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată sau solicită restituirea cauzei. Respinge, ca nefondate, celelalte cereri și excepții formulate de către inculpata Leonte Marcela și de către părțile civile Ionescu Gabriel – Vasile și Ionescu Ana-Maria. Acordă termen pentru finalizarea procedurii de camera preliminară la data de 21.07.2021, Complet 1 penal, pentru când se citează părţile.”

Sora tinerei de 21 de ani care a fost spulberată de șoferiță, a declarat la Antena 3 că, în cele patru luni de la accident, procesul stă pe loc.

”Am impresia că cineva trage de timp și nu vrea să fie judecat. Dar ai omorât, trebuie să plătești. Indiferent că ai vrut sau nu ai vrut, trebuie să ajungi exact acolo unde îți este locul să plătești. Pentru ce să se mai refacă? Am putea să refacem și noi, de fiecare dată, fiecare probă”, a declarat tânăra.

“Dacă ai bani și ai relații, poți omorî pe cine vrei, să faci ce vrei în țara asta, nu esti judecat, nu se întâmplă nimic. De patru luni de zile, dacă era un om oarecare, fără relații, fără bani, de ce l-ar fi băgat la pușcărie iar oamenii care au bani și relații nu intră la pușcărie? Viața mea e zero! Neagră! Nu sunt fericită, nu sunt împlinită, când știu că sora noastră mai mică nu mai este și știu că noi am muncit din greu ca ea să aibă tot ce își dorește.” a completat aceasta.

Context

În luna februarie, două fete în vârstă de şase şi 21 ani au murit după ce au fost spulberate pe trotuar de o maşină scăpată de sub control, în cartierul Andronache.

Accidentul s-a produs pe strada Menţiunii din cartierul Andronache, acolo unde acestea se aflau pe trotuar. La un moment dat, din cauza vitezei, o şoferiţă a pierdut controlul direcţiei. Femeia se afla sub influența băuturilor alcoolice.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”