„Dacă se pierde Crimeea, începe războiul nuclear”

„Dacă se pierde Crimeea, începe războiul nuclear”

Coşkun Başbuğ, fost colonel de informaţii şi expert în politici de securitate, a declarat că strâmtoarea Kerci era una dintre cele cele mai critice regiuni ale Rusiei, spune că pe preşedintele Rusiei îl aşteaptă zile grele atât în interior, cât şi în exterior, potrivit TGRT Haber , citat de Rador.

Podul Kerci văzut din satelitFoto: Maxar / AFP / Profimedia Images

„Crimeea este una dintre terminaţiile nervoase ale Rusiei, una dintre cele mai importante regiuni pentru Rusia. Când spui flota rusă, spui Crimeea. Pierderea acestei regiuni reprezintă pentru Rusia o dimensiune care va duce la războiul nuclear" şi adaugă: "Eu sunt de părare că Rusia va recurge la atacuri şi mai nebuneşti".

Războiul abia începe

Subliniind că prin atacul asupra podului Kerci mersul războiulul s-a inversat, Başbuğ precizează: „Strâmtoarea Kerci este un avertisment pentru Rusia. Este un mesaj al SUA şi Occidentului că prin Ucraina 'Vom lua Crimeea din mâinile tale, într-un fel sau altul'.

Şi pentru că Rusia ştie acest lucru, a răspuns lovind Kievul. În momentul în care a fost atacată Strâmtoarea Kerci, mersul războiului s-a inversat. Abia acum începe războiul."

Începutul sfârşitului pentru Rusia

Başbuğ vorbeşte despre nervozitatea lui Putin şi spune: „Bombardarea Kievului este importantă, este un mesaj foarte serios transmis atât Statelor Unite, cât şi Ucrainei şi lui Zelenski.

Pierderea Crimeei este începutul sfârşitului pentru Rusia, în acelaşi timp pierderea funcţiei de către Putin, o evoluţie care va duce la pierderea puterii. Deci, îşi va folosi toate atuurile pe teren, astfel că, noul comandant al forţelor aeriene este numele care a făcut Siria una cu pământul.

El a influenţat producerea acestei explozii. În acest moment, Rusia este în stare de orice. Trebuie discutat dacă în locul unor astfel de atacuri se va trece la războiul cu rachete."

Putin nu mai are nimic de pierdut

Pentru că Rusia nu mai are nimic de pierdut, poate lua în considerare orice fel de atac, spune Başbuğ şi analizează posibilitatea folosirii armei nucleare de către Putin:

„Mă gândesc că se vor folosi arme pe care le numim balistice. Sunt cele mai periculoase rachete de luptă. De acum încolo, pentru că Rusia nu mai are nicmic de pierdut, eu văd această posibilitate. Şi mai ales dacă /Putin/ va observa manevre de preluare a Crimeei, Rusia va face această nebunie. Putin, care traversează zile grele atât în interior, cât şi în exterior, a adus în fruntea forţelor armate o persoană agresivă. Eu sunt de părere că Rusia poate recurge la atacuri şi mai nebuneşti."


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”