Dacian Cioloș: Analizăm impactul măsurii privind transportul gratuit pentru studenți în ziua votului

Dacian Cioloș: Analizăm impactul măsurii privind transportul gratuit pentru studenți în ziua votului

Premierul Dacian Cioloș a declarat joi, la Timișoara, că a cerut ministerelor să analizeze impactul măsurii privind acordarea de gratuitate pe mijloacele de transport în comun pentru studenții care merg în localitățile de domiciliu să voteze la alegerile parlamentare.

''Ne gândim la toate măsurile prin care putem stimula și încuraja prezența la vot, inclusiv sau mai ales a tinerilor. Este vorba despre studenți, care conform legii trebuie să voteze doar în circumscripțiile în care își au domiciliul și le-am cerut deja ministerelor respective să analizeze impactul unor astfel de măsuri. Să vedem ce putem face'', a afirmat Dacian Cioloș într-o conferință de presă.

Președintele PNL, Alina Gorghiu, candidata pentru Senat, a propus vineri, la Timișoara, ca 12 decembrie să fie zi liberă pentru studenți pentru ca aceștia să poată ajunge în localitățile de domiciliu să voteze. De asemenea, liderul PNL a afirmat că Guvernul ar trebui să acorde gratuitate pe mijloacele de transport în acea perioadă.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

3 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

4 Cine era colonelul iranian Sayyad Khodaye, asasinat duminică în fața casei sale din Teheran

5 ULTIMA ORĂ Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore. Pionul Moscovei, acuzat de trădare de țară