Dacian Cioloș: Analizăm impactul măsurii privind transportul gratuit pentru studenți în ziua votului

Dacian Cioloș: Analizăm impactul măsurii privind transportul gratuit pentru studenți în ziua votului

Premierul Dacian Cioloș a declarat joi, la Timișoara, că a cerut ministerelor să analizeze impactul măsurii privind acordarea de gratuitate pe mijloacele de transport în comun pentru studenții care merg în localitățile de domiciliu să voteze la alegerile parlamentare.

''Ne gândim la toate măsurile prin care putem stimula și încuraja prezența la vot, inclusiv sau mai ales a tinerilor. Este vorba despre studenți, care conform legii trebuie să voteze doar în circumscripțiile în care își au domiciliul și le-am cerut deja ministerelor respective să analizeze impactul unor astfel de măsuri. Să vedem ce putem face'', a afirmat Dacian Cioloș într-o conferință de presă.

Președintele PNL, Alina Gorghiu, candidata pentru Senat, a propus vineri, la Timișoara, ca 12 decembrie să fie zi liberă pentru studenți pentru ca aceștia să poată ajunge în localitățile de domiciliu să voteze. De asemenea, liderul PNL a afirmat că Guvernul ar trebui să acorde gratuitate pe mijloacele de transport în acea perioadă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Care sunt „șansele” de a fi mobilizat, în funcție de vârsta și pregătirea militară pe care le ai, dacă se sună mobilizarea generală

2 De unde vine expresia „Pe vremea lui Pazvante“. Filă întunecată din istoria Principatelor Române

3 Voi realizați că povestea asta este adevărată, s-a întâmplat în realitate?

4 Trebuie să citiți neapărat asta ca să vă dați seama în ce lume falsă trăim...

5 Zvonuri picante și speculații despre infidelitate și criză conjugală la vârful monarhiei britanice