Daea întrebat dacă se va prezenta la Parchet în dosarul pestei: Evident, voi fi tot timpul unde ţara o cere

Daea întrebat dacă se va prezenta la Parchet în dosarul pestei: Evident, voi fi tot timpul unde ţara o cere

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, marţi, că se va prezenta la audieri la Parchet în dosarul privind pesta porcină africană în cazul în care va fi chemat, adăugând că va fi "tot timpul acolo unde ţara o cere".

"Nu, nu am fost citat, însă ce vă pot spune, pentru că s-au mai pus întrebări pe această temă, în Ministerul Agriculturii a fost solicitat materialul pe care l-am transmis domnului preşedinte ca material de informare privind modul în care am acţionat în această direcţie", a afirmat Daea, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă a fost citat în dosarul penal care a fost deschis privind pesta porcină africană.

Ministrul Agriculturii a adăugat că se va prezenta la Parchet dacă va fi citat.

"Evident că mă duc. Mă duc oriunde, pentru că asta înseamnă responsabilitatea unui om - să se ducă acolo unde este chemat şi, evident, că voi fi tot timpul acolo unde ţara o cere ", a spus Daea.

Procurorii au constituit la începutul lunii septembrie un dosar privind epidemia de pestă porcină, dispunând începerea urmăririi penale in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de răspândire a bolilor la animale sau plante şi neglijenţă în serviciu.

"La Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost constituit un dosar penal privind epidemia de pestă porcină, procurorii dispunând începerea urmăririi penale in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de răspândire a bolilor la animale sau plante, prevăzute de art.355 din Codul penal, şi neglijenţă în serviciu - art.298 din Codul penal", informa Parchetul General. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...