Damascul afirmă că a doborât un avion israelian; Israelul susține că niciun aparat al său nu a avut de suferit

Damascul afirmă că a doborât un avion israelian; Israelul susține că niciun aparat al său nu a avut de suferit

Armata siriană a anunțat vineri că a doborât unul din avioanele israeliene care au întreprins raiduri în cursul nopții de joi spre vineri pe teritoriul Siriei, dar Israelul a indicat că niciun aparat al său nu a avut de suferit în cursul operațiunii întreprinse în țara vecină, relatează AFP și Reuters.

''Antiaeriana noastră a doborât un avion, a atins un altul și le-a forțat pe celelalte să se retragă'', a afirmat armata siriană într-un comunicat, publicat de agenția oficială Sana.

Potrivit Damascului, raidurile aeriene, întreprinse de patru avioane de vânătoare israeliene, au vizat ''o poziție militară'' din apropiere de orașul Palmira, în centrul Siriei.

La rândul său, armata israeliană a indicat că nici un avion al său nu a avut de suferit în cursul operațiunii întreprinse noaptea trecută în Siria.

Israelul a confirmat vineri că asupra avioanelor sale au fost trase rachete drept represalii în cursul misiunii lor în Siria.

''În nici un moment nu a fost compromisă siguranța civililor israelieni și a avioanelor IAF (Forțele Aeriene Israeliene)'', a declarat un purtător de cuvânt al armatei israeliene.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 Șeful tătarilor din Crimeea după „sabotaje”: „Podul de peste strâmtoarea Kerci este foarte jignit că trebuie să stea la coadă”

4 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

5 Rușii pregătesc măcelul? / Transporturi uriașe de rachete și sisteme S-300 către Ucraina