Dâmbovița: Ambasadorul Federației Ruse în vizită în județ; s-a declarat interesat de potențialul economic al zonei

Ambasadorul Federației Ruse, Valery Kuzmin, a declarat, marți, la Târgoviște, după o întâlnire cu autoritățile locale, că vrea să afle mai mult despre potențialul economic al zonei și că mesajul pe care vrea să îl transmită este deschiderea la dialog.

''Vrem să aflăm cât mai multe despre voi, despre potențialul vostru economic. Mesajul meu este acela că suntem deschiși la dialog'', a spus ambasadorul rus.

Acesta a vizitat, marți, județul Dâmbovița, a fost la Universitatea Valahia din Târgoviște, apoi s-a întâlnit cu oficialități locale pentru a le cunoaște și a afla mai multe despre potențialul județului.

''Întâlnirea a fost una oficială, cordială, în cadrul căreia atât președintele Alexandru Oprea, cât și Excelența Sa au făcut prezentări generale ale celor două regiuni — județul Dâmbovița și, respectiv, statul rus, în perspectiva stabilirii, în viitor, a unei posibile relații de colaborare între părți. Este vizat, cu precădere, domeniul economic, dar sunt luate în considerare și alte domenii, precum cel educațional, cultural sau turistic. În acest sens, se urmărește o diversificare a relațiilor dintre cele două state, inclusiv la nivelul autorităților locale'', se arată într-un comunicat al CJ Dâmbovița.

Președintele CJ Dâmbovița, Alexandru Oprea, a mulțumit ambasadorului Rusiei pentru interesul acordat județului Dâmbovița, precizând că deși întâlnirea a fost una de prezentare, discuțiile purtate reprezintă pași importanți pentru fundamentarea relațiilor bilaterale.

''Ne-am dori intensificarea relațiilor economice cu Federația Rusă. Suntem deschiși, astfel, la orice propunere venită din partea unor agenți economici din Rusia și vom sprijini, în acest sens, orice investiție în județul Dâmbovița'', a spus Oprea.

Ambasadorul Rusiei a avut întâlniri cu președintele CJ Dâmbovița, Alexandru Oprea, cu prefectul Antonel Jîjîie, precum și cu primarul Târgoviștei, Cristian Stan.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Scenariul 4 / Profesorul Rafila despre direcția epidemiei, capcanele statisticii, mutația virusului și medicamen…

2 Coronavirus / Numărul de cazuri noi încetinește clar de o săptămână în Italia, Franța și Spania, unde populația…

3 Rareş Bogdan / În unele zone rurale se circulă ca vodă prin lobodă. Vela să-şi pună la treabă toţi miliţienii

4 Medic român din Milano / „Culegem roadele faptului că în 30 de ani am făcut doar crâşme şi biserici”

5 Ea este doctorița dezertoare din Orăștie. „Nu am de ce să mă explic lumii”

recomandări

Te ia DNA: Ioan Chelaru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai amuzante logo-uri fake