Dâmboviţa: Case inundate de ploile torenţiale. 15 persoane, între care 7 copii, salvate dintre ape

Dâmboviţa: Case inundate de ploile torenţiale. 15 persoane, între care 7 copii, salvate dintre ape

Zeci de gospodării din judeţele Dâmboviţa şi Prahova au fost inundate în urma ploilor torenţiale, mai multe persoane fiind salvate de pompieri din calea apelor.

UPDATE 12:45 - Prahova: Zeci de gospodării inundate, trei persoane şi 700 de animale salvate din calea apelor

Ploile torenţiale au inundat zeci de gospodării în mai multe oraşe şi comune prahovene, pompierii intervenind pentru salvarea a peste 700 de animale din zonele afectate de inundaţii şi pentru evacuarea a trei persoane prinse între ape, pe o insuliţă formată în mijlocul apelor revărsate ale unui râu.

Ploile torenţiale din ultima perioadă au provocat inundaţii în mai multe localităţi din judeţul Prahova, unde pompierii au fost solicitaţi pentru evacuarea apei, dar şi pentru salvarea a trei persoane şi peste 700 de animale.

Potrivit unui bilanţ al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din trei case inundate în Ploieşti, Boldeşti Scăieni şi Berceni.

De asemenea, au fost inundate 23 de gospodării în Ploieşti, Câmpina, Vălenii de Munte, Bărcăneşti, Dârvari, Valea Călugărească, Ceptura, Corlăteşti, Bucov, Breaza, Filipeşti de Târg, Berceni şi Lipăneşti.

Apa a pătruns şi într-o hală de producţie a unei societăţi comerciale cu sediul în localitatea Brătăşanca.

Totodată, pompierii prahoveni au intervenit cu o barcă pneumatică pentru salvarea a trei bărbaţi care au rămas blocaţi pe o insuliţă între apele revărsate ale râului Cricovul Dulce, dar şi pentru salvarea a 725 de animale din calea apelor revărsate.

UPDATE 12:31 - Dâmboviţa: Sute de familii primesc apă cu cisterna după ce fântânile au fost inundate

Sute de familii din comuna Răscăeţi, judeţul Dâmboviţa, vor primi apă potabilă cu cisterna, după ce apele a două pâraie au ieşit din matcă în urma precipitaţiilor abundente şi au afectat 30 de fântâni, inundând, de asemenea, 80 de gospodării din două sate.

Pâraiele Holboca şi Jirnov, care traversează comuna Răscăeţi, din judeţul Dâmboviţa, au ieşit din matcă în urma ploilor torenţiale şi au inundat 80 de gospodării din satele Răscăeţi şi Vultureanca, afectând, de asemenea, 30 de fântâni care nu mai pot fi folosite pentru alimentarea cu apă potabilă a populaţiei, anunţă Prefectura Dâmboviţa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În aceste condiţii, autorităţile din Dâmboviţa au decis ca în perioada următoare populaţia comunei Răscăeţi să primească apă potabilă cu cisternele, transportul şi distribuirea urmând a fi coordonate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Localnicii vor mai primi 300 de sticle de apă îmbuteliată distribuite de Crucea Roşie Dâmboviţa.

Comuna Răscăeţi nu este singura localitate afectată de inundaţiile produse în urma ploilor torenţiale din ultimele ore, case şi gospodării fiind inundate în localităţile Cojasca, Vişina, dar şi în municipiul Moreni.

Dâmboviţa: Case inundate de ploile torenţiale. 15 persoane, între care 7 copii, salvate dintre ape

Case şi gospodării din mai multe localităţi dâmboviţene au fost inundate în urma ploilor torenţiale din ultimele ore, 15 persoane, între care şapte copii, care au rămas peste noapte în căruţe în apropierea unui râu fiind scoase de pompieri după ce au rămas blocate de apele crescute ale râului.

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa intervin, sâmbătă, pentru evacuarea apei din mai multe gospodării inundate în urma ploilor abundente din ultimele ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, conform datelor furnizate de ISU, pompierii dâmboviţeni intervin cu motopompe pentru evacuarea apei în municipiul Moreni, pe strada I.L. Caragiale, unde au fost inundate o casă şi cinci gospodării, precum şi în comuna Cojasaca, satul Iazu, unde trei case sunt inundate şi în comuna Vişina unde a apa a intrat într-o locuinţă.

Tot în judeţul Dâmboviţa, sâmbătă dimineaţă, 15 persoane, între care şapte copii, au rămas izolate, în şapte căruţe, în mijlocul apelor umflate ale râului Dâmboviţa. Oamenii au rămas peste noapte cu căruţele lângă un pod în construcţie peste râul Dâmboviţa, în localitatea Măneşti, iar dimineaţă, când s-au trezit, au constatat că apele râului se umflaseră şi înconjuraseră atelajele.

Pompierii au intervenit cu veste de salvare şi au adus în zonă un tractor cu remorcă.

Cei şapte copii şi patru femei au fost scoşi dintre ape cu tractorul, în timp ce bărbaţii împreună cu pompierii au scos din albia râului căruţele, nicio persoană nefiind rănită în urma incidentului.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Care sunt „șansele” de a fi mobilizat, în funcție de vârsta și pregătirea militară pe care le ai, dacă se sună mobilizarea generală

2 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

3 Surprinzătoarele afirmații ale unui analist ungur, care susține că bazele americane din România și Polonia ar putea fi folosite pentru a ocupa vestul …

4 VIDEO Rusia a încasat sâmbătă o lovitură cruntă din partea Ucrainei

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...