Dâmboviţa: Percheziţii într-un dosar de trafic de droguri de risc; 250 de kilograme de plante susceptibile a fi cannabis - indisponibilizate

Dâmboviţa: Percheziţii într-un dosar de trafic de droguri de risc; 250 de kilograme de plante susceptibile a fi cannabis - indisponibilizate

Procurorii DIICOT Dâmboviţa, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Dâmboviţa, au efectuat opt percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Dâmboviţa, Ilfov şi Prahova într-un dosar de trafic de droguri de risc, anchetatorii indisponibilizând 250 de kilograme de plante susceptibile a fi cannabis.

Potrivit unor comunicate transmise, vineri, de IGPR şi DIICOT, doi bărbaţi de 52 şi 44 de ani sunt cercetaţi în acest dosar, anchetatorii reţinând faptul că, în primăvara anului în curs, aceştia au înfiinţat, pe raza judeţului Dâmboviţa, o plantaţie de cânepă cu conţinut ridicat de THC, pe o suprafaţă de aproximativ 6 hectare în localitatea Morteni, în scopul procesării şi extragerii uleiului de cânepă pentru folosirea terapeutică, nefiind destinat pieţei de consum.

"În cursul lunii septembrie, plantaţia a ajuns la maturitate, astfel că s-a trecut la recoltarea acesteia, folosindu-se de lucrători zilieri de pe raza localităţii în care a fost înfiinţată cultura. Plantele rezultate au fost transportate în vederea prelucrării neautorizate în două locaţii de pe raza judeţelor Ilfov şi Prahova", precizează sursele citate.

În urma descinderilor au fost ridicate 250 de kilograme de plante susceptibile a fi cannabis, 335 de sticluţe de ulei de cânepă, 123 de kilograme de seminţe de cânepă şi o tonă de masă verde care a fost sigilată corespunzător.

Conform DIICOT, unul dintre inculpaţi a fost reţinut pentru 24 de ore, instanţa dispunând ulterior măsura arestului la domiciliu, iar faţă de celălalt a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, al ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Ploieşti şi Bucureşti şi SCCO Ilfov, al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi "Matei Basarab" Ploieşti, Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, precum şi IJJ Dâmboviţa. AGERPRES / (AS - autor: Anamaria Constantin, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”