Dan Adamescu rămâne în închisoare; cererea de eliberare condiționată, respinsă definitiv

Dan Adamescu rămâne în închisoare; cererea de eliberare condiționată, respinsă definitiv

Tribunalul Ilfov a respins definitiv, miercuri, cererea de eliberare condiționată depusă de omul de afaceri Dan Adamescu, care are de executat o condamnare de patru ani și patru luni primită într-un caz de corupție privind soluții favorabile în dosare de insolvență.

Tribunalul a respins ca nefondată o contestație depusă de Adamescu, după ce el primise o soluție nefavorabilă pe 23 noiembrie și la Judecătoria Sectorului 4. Omul de afaceri poate face o nouă cerere de eliberare condiționată în luna februarie 2017.

Pe 25 octombrie, Dan Adamescu a deschis un proces în instanță și a cerut judecătorilor să îl elibereze din închisoare, susținând că a executat fracția de o treime din totalul pedepsei, respectiv 534 de zile închisoare (măsuri preventive plus executare pedeapsă) dintr-un total de 1.467 zile (patru ani și patru luni).

Avocații lui Adamescu declarau atunci că omul de afaceri execută detenția în regim semideschis la Jilava, însă nu a fost apt medical din cauza mai multor afecțiuni — cardiologice, diabetice, neurologice, locomotorii — să participe la programele din cadrul penitenciarului, în schimb a avut un comportament conform cu regulile regimului de detenție, "dând dovadă de respect față de toți cei cu care a relaționat și neavând abateri/sancțiuni".

De asemenea, avocații spuneau că Adamescu este într-o stare de sănătate extrem de precară, fapt care a dus în luna septembrie la internarea lui la Spitalul Floreasca, "unde medicii îi supraveghează atent cele peste 15 afecțiuni grave, care au escaladat și mai mult în perioada detenției".

Dan Adamescu a fost condamnat definitiv pe 27 mai de Înalta Curte de Casație și Justiție la patru ani și patru luni închisoare cu executare într-un caz de corupție privind soluții favorabile în dosare de insolvență.

În același dosar, omul de afaceri Iosif Armaș, fost deputat PSD, a fost condamnat la un an și patru luni închisoare cu suspendare.

Mircea Moldovan, unul dintre judecătorii mituiți de omul de afaceri Dan Adamescu, a primit pedeapsa cea mai grea din dosar — 12 ani și două luni închisoare.

În iunie 2014, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe oamenii de afaceri Dan Adamescu și Iosif Armaș, aceștia fiind acuzați că au dat mită unor judecători de la Tribunalul București pentru a obține soluții favorabile în instanță pentru firme ale lor aflate în insolvență.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Milionarul Costel Alecu, „devoratorul de vedete”, a fost încarcerat în SUA

2 Așa o fi?

3 Un filon de safir în valoare de 100 de milioane de dolari, cel mai mare din lume, descoperit de muncitori care…

4 Câh...

5 Rău a ajuns băbăcioiu'! / „Însoțitoarea” și-a pus telefonul pe burta lui Țiriac, la plajă, la Mamaia!