Dan Barna: Oricât se va strădui DLAF, premierul Cîţu tot nu va recâştiga sprijinul USR PLUS

Dan Barna: Oricât se va strădui DLAF, premierul Cîţu tot nu va recâştiga sprijinul USR PLUS

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna precizează că oricât se va strădui Departamentul pentru lupta antifraudă (DLAF), o instituţie aflată în subordinea premierului, "să taie în segmente verificarea activităţii" sale în ce priveşte proiectele cu fonduri europene, prim-ministrul Florin Cîţu tot nu va recâştiga sprijinul USR PLUS.

Precizările vin după ce în presa centrală au apărut informaţii potrivit cărora Departamentul de Luptă Antifraudă a trimis la DNA un nou dosar care îl vizează pe Dan Barna.

"Oricât se va strădui DLAF, o instituţie aflată în subordinea premierului, să taie în segmente verificarea activităţii mele pentru a plasa ştiri negative la fiecare moment politic sau electoral important, premierul Cîţu tot nu va recâştiga sprijinul USR PLUS. Am cerut în mod repetat, încă de acum trei ani, ca orice dosar să fie procesat şi trimis la DNA, astfel încât să fie lămurite toate chestiunile asupra cărora există semne de întrebare. Până acum, s-a confirmat că am avut dreptate de fiecare dată când am zis că nu am nimic de ascuns şi nimic de care să mă tem", scrie Barna, pe Facebook.

El menţionează că la singura întâlnire pe care a avut-o cu cei de la DLAF, în 11 martie, aceştia i-au transmis că încheiaseră verificările şi vor trimite la DNA constatările.

"Le-am cerut şi eu sa facă lucrul acesta pentru a încheia această poveste fără sfârşit. Au comunicat şi public acest lucru ca 's-a trimis la DNA'. Astăzi aflu şi eu din presă că DLAF a păstrat, a pus deoparte o bucată din verificarea iniţială, pentru zile negre şi nevoi urgente de comunicare negativă, ca să se mai poată genera încă o ştire de genul 's-a trimis la DNA ceva cu Barna'. Asta se întâmpla azi când avem în linie dreaptă o moţiune care va confirma că actualul premier nu mai are susţinere. Nu este nimic nou, nu e nimic diferit de ceea ce era şi ce am clarificat deja de luni de zile. Este doar un film în permanentă reluare la câteva luni pe care îl tot vedem împreună de trei ani", menţionează liderul USR PLUS.

Acesta subliniază că în luna iunie DNA a clasat dosarul redeschis în campania electorală din 2019, constatând că "fapta nu există" şi a răspuns "în numeroase rânduri la întrebările presei", arătând că Dan Barna nu are "nici un fel de calitate în niciunul dintre dosare".

"Obiectivul nostru este rezolvarea rapidă a crizei politice şi revenirea la o guvernare stabilă şi eficientă. Ea este posibilă, însă fără Florin Cîţu. Actualul premier, coordonator al unei campanii de vaccinare eşuată, autor direct şi moral al crizei politice, trebuie să plece cât mai rapid. Pentru binele românilor şi al României", a conchis Barna. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...