Dan, despre disputa privind teza de doctorat a șefei DNA: Este un atac împotriva unei instituții

Președintele USR, Nicușor Dan, a afirmat miercuri că disputa din spațiul public din aceste zile privind teza de doctorat a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, este "aparent un atac împotriva unei persoane", fiind, de fapt, "un atac împotriva unei instituții".

"Aparent este un atac împotriva unei persoane. De fapt, este un atac împotriva unei instituții. Această instituție rezolvă o chestiune a corupției, care suntem cu toții de acord că este de o importanță care ține de securitatea națională. Deci, este, de fapt, un atac la securitatea națională pe care îl poartă niște partide care pretind că păstrează ființa națională și tot felul de vorbe frumoase. În opinia mea, este una din temele importante ale acestei campanii electorale, lupta între un stat în care justiția funcționează și o coaliție a penalilor care doresc ca aceste lucruri să înceteze", a susținut Dan, la o conferință de presă, în care a fost prezentat programul politic al USR.

Întrebat dacă teza de doctorat ar trebui verificată, el a răspuns: "Orice teză de doctorat trebuie verificată și răsverificată dacă există suspiciuni de plagiat asupra ei".

Nicușor Dan s-a pronunțat pentru funcționarea unei instituții independente "cum pare a fi acest consiliu, CNDATCU, de acum", în care lumea să aibă încredere și care să analizeze toate tezele de doctorat.

"În primul rând, vrem ca toate tezele de doctorat să fie publice, ceea ce în momentul acesta nu se întâmplă, și să avem o instituție în care toți să avem încredere, care să analizeze toate tezele de doctorat", a precizat președintele USR.

AGERPRES/(A — autor: Sorin Peneș, editor: Claudia Stănescu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Gâdea și Antena 3, o nouă porcărie ordinară! Chiar nu-i închide nimeni pe acești teroriști mediatici?

2 Judecați voi...

3 Ghiciți voi care dintre ăștia este președintele PSD al CJ Olt...

4 Măsuri dure anunţate de milionarul Romeo Dunca după preluarea şefiei Consiliului Judeţean Caraş-Severin

5 Poveste incredibilă! Mai mulți papagali care s-au învățat reciproc să înjure și să râdă la propriile obscenită…