Dan Halchin, învestit în funcţia de director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor

Dan Halchin, învestit în funcţia de director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor

Comisarul de poliţie penitenciară dr. Dan Halchin a fost învestit, joi, în funcţia de director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

Ca urmare a promovării concursului organizat în vederea ocupării postului vacant de director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, el a fost învestit în funcţie, la sediul central al instituţiei, în prezenţa ministrului Justiţiei, Stelian-Cristian Ion, a membrilor consiliului de conducere şi a reprezentanţilor organizaţiilor sindicale reprezentative la nivelul sistemului penitenciar.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 145/2019 privind statutul poliţiştilor de penitenciare, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor se numeşte pentru un mandat de 4 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, în condiţiile legii, pentru încă un mandat de 4 ani. Dan Halchin activează în sistemul penitenciar românesc din 2000. Are la activ două mandate de director al Penitenciarului Arad (2006-2010 şi 2017-2021), dar şi două participări ca expert în domeniu, în cadrul a două misiuni internaţionale în Kosovo şi Libia, pentru perioade de 6, respectiv 9 luni.

În intervalul 2015-2017, a deţinut funcţia de adjunct al directorului general al ANP, perioadă în care a coordonat, printre altele, Direcţia Siguranţa Deţinerii şi Regim Penitenciar, Direcţia Reintegrare Socială şi Direcţia Medicală. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”