Dan Halchin, învestit în funcţia de director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor

Dan Halchin, învestit în funcţia de director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor

Comisarul de poliţie penitenciară dr. Dan Halchin a fost învestit, joi, în funcţia de director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

Ca urmare a promovării concursului organizat în vederea ocupării postului vacant de director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, el a fost învestit în funcţie, la sediul central al instituţiei, în prezenţa ministrului Justiţiei, Stelian-Cristian Ion, a membrilor consiliului de conducere şi a reprezentanţilor organizaţiilor sindicale reprezentative la nivelul sistemului penitenciar.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 145/2019 privind statutul poliţiştilor de penitenciare, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor se numeşte pentru un mandat de 4 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, în condiţiile legii, pentru încă un mandat de 4 ani. Dan Halchin activează în sistemul penitenciar românesc din 2000. Are la activ două mandate de director al Penitenciarului Arad (2006-2010 şi 2017-2021), dar şi două participări ca expert în domeniu, în cadrul a două misiuni internaţionale în Kosovo şi Libia, pentru perioade de 6, respectiv 9 luni.

În intervalul 2015-2017, a deţinut funcţia de adjunct al directorului general al ANP, perioadă în care a coordonat, printre altele, Direcţia Siguranţa Deţinerii şi Regim Penitenciar, Direcţia Reintegrare Socială şi Direcţia Medicală. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Fotografii cu Prodanca goală și cu mâna la „fofo” scăpate pe internet

3 Așa arată Sharapova în realitate. Restul e photoshop și iluzie...

4 VIDEO Priviți ce palat și-a cumpărat fugarul Rizea la Chișinău!

5 „Am decis să încercăm din nou”