Dăncilă a MINȚIT! Vâlcov are în continuare birouri în Guvern și la PSD!

Dăncilă a MINȚIT! Vâlcov are în continuare birouri în Guvern și la PSD!

Dăncilă a MINȚIT! Vâlcov are în continuare birouri în Guvern și la PSD! Darius Vâlcov este consultat în continuare de partid și de reprezentanții Guvernului pe temele economice, deși, oficial, el nu mai are nici un rol în politică.

Mai mulți lideri PSD au relatat pentru  Europa Liberă că Darius Vâlcov nu a dispărut de tot din partid sau de la Guvern, el fiind văzut în continuare în Palatul Victoria, dar și în sediul din Băneasa. Potrivit acestora, lui Vâlcov i se cere în continuare opinia pe temele economice.

Strategul PSD pe teme economice, Darius Vâlcov, cel căruia i s-a atribuit un rol central în scrierea programului de guvernare cu care s-au câștigat alegerile parlamentare din 2016, nu a dispărut de tot din Guvern și din viața de partid.

Pe 3 iunie 2019, Darius Vâlcov și-a dat în mod oficial demisia din funcția de consilier al premierului Viorica Dăncilă pe probleme economice. Era la doar câteva zile după ce PSD pierduse alegerile europarlamentare, Viorica Dăncilă începea să-și consolideze poziția de lider al partidului, iar Liviu Dragnea fusese încarcerat pentru trei ani și jumătate după condamnarea în dosarul angajărilor fictive.

Plecarea lui Darius Vâlcov a fost prezentată ca un gest de eliminare a oamenilor lui Liviu Dragnea, mișcarea fiind dublată de înlăturarea Ancăi Alexandrescu, consilier pe probleme de comunicare al premierului.

Vâlcov a fost condamnat la opt ani de închisoare în primă instanță în februarie 2018, dar acest lucru nu a contat pentru premierul Dăncilă mai bine de un an și jumătate. Vâlcov era un apropiat al lui Liviu Dragnea și până la condamnarea sa nimeni nu a avut curajul să-l înfrunte în mod deschis.

Dispariția fostului strateg pe teme economice nu este însă una totală, așa cum a fost prezentată de PSD sau de cei din Guvern. Surse guvernamentale, dar și din partid, au declarat pentru Europa Liberă că, în această vară, Darius Vâlcov a putut să fie văzut în continuare în Palatul Victoria, dar și în sediul PSD din Băneasa.

„L-am văzut pe Vâlcov de mai multe ori în sediul din Ion Ionescu de la Brad”, a confirmat un lider PSD pentru Europa Liberă.

„A fost chemat de mai multe ori la discuții pe anumite probleme economice. Apar diferite situații și atunci i se cere și părerea lui Vâlcov pentru că el știe programul de guvernare, dar și cifrele din ultimul an. Multe măsuri au fost gândite de el și i se cere în continuare părerea, chiar dacă nu mai este vizibil”, a subliniat un alt social-democrat prezent la discuțiile din sediul din Băneasa.

Informația a fost confirmată pentru Europa Liberă de mai mulți social-democrați care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Fostul birou al lui Darius Vâlcov din Guvern a fost preluat de vicepremierul Mihai Fifor, actualul secretar general al PSD.

„Oficial, biroul lui aparține acum lui Fifor. Cu toate acestea, pe Vâlcov l-am văzut în Guvern în această vară. Nu știu dacă are un birou sau doar este chemat, dar sigur a fost de mai multe ori chemat în Palatul Victoria”, au precizat pentru Europa Liberă surse guvernamentale.

Chiar dacă rolul său nu mai este atât de puternic ca în perioada lui Liviu Dragnea, Darius Vâlcov rămâne în continuare un contributor pentru politicile economice ale PSD. Vâlcov a fost puternic criticat după apariția Ordonanței 114, cea care a perturbat puternic mediul economic și a fost criticată. Ea a suferit modificări succesive, care au condus-o departe de forma inițială, până s-a ajuns la o formulă acceptată și de actorii din piață.

Următorul termen în procesul lui Darius Vâlcov este pe 15 octombrie, judecătorii așteptând să apară motivarea judecătorilor Curții Constituționale privind completurile specializate. La termenul din septembrie, Darius Vâlcov nu s-a prezentat personal la Înalta Curte.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro