Dăncilă, despre acuzarea preşedintelui de înaltă trădare: Trebuie făcută o analiză

Dăncilă, despre acuzarea preşedintelui de înaltă trădare: Trebuie făcută o analiză

Premierul Viorica Dăncilă afirmă că nu ştie dacă ar lua decizia acuzării preşedintelui de înaltă trădare, dacă o astfel de hotărâre ar sta în semnătura sa, întrucât şi ea s-a confruntat cu o asemenea acuzaţie, dar susţine că ar trebui o analiză în acest sens pentru a stabili ceea ce este şi ceea ce nu este "în interesul României" din acţiunile şefului statului.

"Anumite lucruri pe care le-a făcut preşedintele (...) nu sunt bune pentru România. Am să dau un exemplu (...): faptul că atâta timp cât nu am avut doi miniştri pe două domenii, a fost această tergiversare ştiind că în acelaşi timp trebuie să preluăm preşedinţia Consiliului UE, nu cred că a fost benefic pentru România. Un preşedinte trebuie să facă tot ceea ce este bun pentru ţara lui, şi dincolo de alte lucruri, dincolo de imagine, de interesele electorale, trebuie să aibă în vedere că a fost ales de români pentru a susţine România. (...) Nu ştiu dacă aş semna această cerere de înaltă trădare pentru preşedinte pentru că eu însămi am avut o acuzaţie de înaltă trădare pe o relaţie cu un partener strategic important, relaţia cu Israel. Ştiu cât de neplăcut a fost pentru mine în acele momente, cât de neplăcut a fost să pot să le explic partenerilor strategici ce se întâmplă neavând niciun argument în acest sens", a declarat Dăncilă într-un interviu difuzat duminică, la Antena 3.

În opinia sa, ar trebui analizat care din acţiunile şefului statului sunt în interesul ţării şi care nu sunt.

"Eu cred că trebuie o analiză făcută legat de acest aspect, să vedem ceea ce este în interesul României din acţiunile preşedintelui, ceea nu este în interesul României şi cred că acest lucru trebuie aplicat fiecăruia în parte: să-i ceri preşedintelui, să-i ceri primului ministru, să ceri liderilor politici care fac anumite afirmaţii sau care au europarlamentari care votează împotriva propriei ţări. Cred că toate aceste lucruri ar trebui să fie analizate şi, la un moment dat, stopate într-un anumit fel pentru că toate aceste afirmaţii, toate aceste decizii, care duc la prejudiciu de imagine al ţării tale sau prejudicii pentru români nu trebuiesc trecute cu vederea", a adăugat premierul. AGERPRES/(A - autor: Cătălin Alexandru, editor: Nona Jalbă, editor online: Daniela Juncu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!

3 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

4 Ucrainencele au strâns 700.000 de dolari pentru armată vânzând fotografii erotice

5 Unul dintre marii aliaţi ai SUA a reziliat un contract de achiziţie pentru elicoptere militare ruseşti în valoare de 228 de milioane de euro