Dăncilă, despre Iohannis: A împărţit ţara, este inactiv, nu iubeşte oamenii

Dăncilă, despre Iohannis: A împărţit ţara, este inactiv, nu iubeşte oamenii

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, a declarat joi seară, la Constanţa, că preşedintele Klaus Iohannis nu este unul al tuturor românilor, că a făcut o ţintă în a lovi un guvern, în loc de a aduce consensul, fiind un om inactiv, care nu iubeşte cetăţenii.

Întrebată, într-o conferinţă de presă, care crede că au fost greşelile făcute de şeful statului în actualul său mandat, Dăncilă a răspuns: "Nu a fost preşedintele tuturor românilor. Mi-amintesc de Klaus Iohannis în geacă în Piaţa Victoriei, îmi amintesc de Klaus Iohannis care vorbea de 'guvernul meu' când a desemnat Guvernul Cioloş, îmi amintesc de Klaus Iohannis care vorbea de demiterea actualului guvern, îmi amintesc de Klaus Iohannis care spunea că pune guvernul dumnealui acum, îmi amintesc de Klaus Iohannis care spunea că România nu este pregătită să preia Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene şi atunci Finlanda a spus că preia preşedinţia. După ce am gestionat împreună cu guvernul, cu funcţionarii, cu Reprezentanţa României la Bruxelles în mod exemplar preşedinţia, tot acelaşi Klaus Iohannis se lăuda cu rezultatele preşedinţiei".

Viorica Dăncilă a mai spus că Iohannis nu a fost un mediator între Guvernul României, Parlament şi Administraţia Prezidenţială.

"Faptul că a împărţit ţara, şi acest lucru pentru un preşedinte este de neiertat, preşedintele României trebuie să fie preşedintele tuturor românilor, faptul că a blocat în permanenţă guvernul, făceam nominalizări, din motive de oportunitate, nu de legalitate le respingea, a făcut o ţintă în a lovi un guvern, în loc să fie un om care să aducă consensul, să fie un mediator între Guvernul României, Parlament şi Administraţia Prezidenţială. Un om inactiv, un om pe care nu l-am văzut în mijlocul oamenilor, nu l-am văzut niciodată să vină într-o piaţă, undeva, să se întâlnească cu oamenii, un om insensibil la problemele oamenilor. A venit, şi-a spus citatul, dar niciodată nu a empatizat cu oamenii. După părerea mea este un om care nu iubeşte oamenii şi cred că ăsta este cel mai dificil lucru", a afirmat Dăncilă.

Potrivit acesteia, preşedintele ţării trebuie să se gândească la afirmaţiile pe care le face.

"Un preşedinte trebuie să se gândească că afirmaţiile pe care le face sunt afirmaţii care se preiau şi în plan intern şi în plan extern, şi orice afirmaţie este judecată în plan extern şi poate aduce un prejudiciu de imagine. Am văzut un preşedinte care spunea că nu sunt bani de pensii şi salarii, am văzut un preşedinte care vorbea de un guvern eşuat, în timp ce România a avut a doua cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană. Deci, în permanenţă, în loc să fie un preşedinte care să aducă linişte şi echilibru, a fost un preşedinte care a instigat la ură şi la dezbinare. Aş putea spune că nu a fost preşedintele României, a fost şi este preşedintele Partidului Naţional Liberal", a mai spus Viorica Dăncilă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa