Dăncilă îl vrea pe Gușă înapoi în PSD. Patronul de la Realitatea TV confirmă!

Dăncilă îl vrea pe Gușă înapoi în PSD. Patronul de la Realitatea TV confirmă!

Dăncilă îl vrea pe Gușă înapoi în PSD. Patronul de la Realitatea TV confirmă!
 
Viorica Dăncilă i-a propus patronului de la Realitatea TV, Cozmin Gușă, să revină în PSD, partid în care a ocupat funcția de secretar general între 2001 și 2003 în timpul guvernării Năstase, au declarat pentru  G4Media.ro surse din partid. Potrivit acestora, intenția liderului PSD a stârnit nemulțumiri în partid, dată fiind poziția editorială a postului Realitatea TV. Contactat de G4Media.ro, Cozmin Gușă a confirmat că a primit mai multe oferte de la PSD, dar și de la Pro România și de la PNL.

Cozmin Gușă: ”Da, confirm că am primit oferte. Am tot primit în ultimii doi ani. Cele mai multe începând cu primăvara asta, mi se pare și normal că e an electoral. Am primit și de la PSD, și de la Pro România, și de la PNL. Într-adevăr, cele mai multe au fost de la PSD, e și partid mare, e și partidul unde am fost secretar general între 2001 și 2003. Dar, rămâne așa cum am spus public: dacă și când o să mă decid, voi anunța atunci când va veni vremea. Deocamdată sunt implicat în proiecte editoriale, de management, de consultanță. Acesta este și motivul pentru care i-am refuzat pe cei care m-au ofertat. Și sigur că propunerile au fost de la cele mai înalte niveluri, de la lideri naționali până la lideri locali, primari și așa mai departe.”

Cine este Cozmin Gușă. A fost secretar general al PSD între 2001 și 2003, în perioada guvernării Năstase, dar în 2004 schimbă tabăra și trece la rivalul fostului premier, Traian Băsescu. A fost directorul de campanie al fostului președinte și ales deputat pe listele Alianței Dreptate și Adevăr PNL-PD, în anul 2004.

Și-a făcut popriul partid, împreună cu Lavinia Șandru, în 2005, Partidul Inițiativa România. A cultivat relații de prietenie controversate cu personaje ca fiind în sfera rusă de influență, ca fostul președinte al Federației Române de Judo, Marius Vizer dar și cu poetul Mircea Popa, care s-a remarcat prin poziții pro rusești. Popa a fost consilierul lui Gușă, care l-a însoțit pe fostul secretar al PSD în timpul deplasării la Moscova din 2002, când a aranjat vizita fostului premier Adrian Năstase în Rusia.

”Am avut vizita la Moscova in 2002, cand puneam la punct un protocol care ar fi putut sa fie foarte folositor Romaniei in contextul in care PSD se afla la guvernare, iar partenerii din Europa sau partenerii din SUA isi doreau relatii privilegiate intre politicienii puterii din Romania si politicienii din Rusia.

Una din tampeniile pe care serviciile secrete din Romania o prezinta cu consecventa este speculatia referitoare la Moscova si la eventuala apartenenta a mea la o organizatie oculta, legata de fostul KGB si despre care am informatii ca a fost prezentata atat lui Basescu, cat si lui Adrian Nastase”, explica Gușă în februarie 2005.

În august 2018, Gușă a anuțat că lansează Partidul Realitatea, ulterior acuzând faptul că înscrierea formațiunii ar fi blocată de actuala putere.


 



Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?