Dăncilă: Părerile lui Birchall privind SIIJ sunt personale, şi nu ale PSD; discutăm situaţia în primul CEx

Dăncilă: Părerile lui Birchall privind SIIJ sunt personale, şi nu ale PSD; discutăm situaţia în primul CEx

Premierul demis Viorica Dăncilă a declarat că poziţiile publice ale ministrului demis al Justiţiei, Ana Birchall, privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie sunt păreri personale şi nu reprezintă punctul de vedere al Guvernului sau al PSD, adăugând că situaţia acesteia va fi discutată în prima reuniune a Comitetului Executiv al social-democraţilor.

Întrebată miercuri seară la TVR 1 dacă împărtăşeşte părerile exprimate de Birchall legat de desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), premierul demis a spus: "Sunt păreri personale, i-am atras atenţia doamnei Birchall să nu se implice în justiţie".

"Noi am învăţat de la alegerile europarlamentare că nu trebuie să ne implicăm în justiţie, justiţia trebuie să fie independentă", a adăugat Dăncilă.

Liderul social-democraţilor a completat că ministrul demis al Justiţiei vine cu "propriile idei", întrebată dacă Ana Birchall face ce vrea în PSD.

"Văd că vine cu propriile idei pe care le aduce în spaţiul public, dar ar trebui să spună 'sunt ale mele, personale, nu reprezintă nici poziţia Guvernului României, nici poziţia PSD'. Pentru că noi considerăm că tot ceea ce ţine de funcţionarea Secţiei speciale (SIIJ - n.r.) trebuie să se discute în interiorul şi de către CSM şi nu trebuie să mai intervenim în justiţie, trebuie ca magistraţii să-şi găsească un consens în ceea ce priveşte justiţia", a afirmat Dăncilă.

Fiind întrebată ce va face PSD referitor la Ana Birchall, ea a răspuns: "Vom avea o discuţie, au fost foarte mulţi colegi care au sunat, care vor această discuţie. Acum suntem în campanie, în primul Comitet Executiv vom discuta despre aceste lucruri, pentru că nu aş vrea să creadă cetăţenii că poziţiile doamnei Birchall legate de Secţia specială sau de alte aspecte reprezintă poziţia Guvernului şi a PSD".

Premierul demis a precizat că nu a auzit despre un "transfer" al Anei Birchall de la PSD la PNL pentru a-şi păstra funcţia.

"Nu am auzit de acest lucru, dar cred că acest lucru ar discredita-o foarte tare pe doamna Birchall", a declarat Viorica Dăncilă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...