Danemarca a inclus România în lista țărilor „închise”. De la 1 august, românii nu mai sunt primiți în vizite turistice/Danezii, sfătuiți să evite călătoriile în țara noastră

Danemarca a inclus România în lista țărilor „închise”. De la 1 august, românii nu mai sunt primiți în vizite turistice/Danezii, sfătuiți să evite călătoriile în țara noastră

Danemarca a inclus România în lista țărilor „închise”, astfel că de la 1 august românii nu mai sunt primiți în vizite turistice. De asemenea, danezii sunt sfătuiți să evite călătoriile în țara noastră, iar dacă este necesar să vină aici, la întoarcere să stea în carantină timp de 14 zile, anunță Ambasada României la Copenhaga.
 
„Pe fondul evoluției negative a situației epidemiologice din România, de sâmbătă, 1 august 2020, ora 00:00, se vor aplica noi condiții de călătorie în Danemarca în context COVID-19”, anunță misiunea diplomatică.
 
Noile condiții de călătorie în Danemarca:
 
1. Cetățenii români vor putea continua să călătorească în Danemarca în baza listei ”motivelor întemeiate” elaborate de autoritățile daneze competente (la fel ca până în prezent), însă nu vor mai fi acceptate călătoriile în scop turistic/în baza rezervării a 6 nopți de cazare. Pentru informații detaliate privind lista ”motivelor întemeiate”, consultați http://copenhaga.mae.ro/local-news/2343.
 
2. Intrarea cetățenilor români pe teritoriul Danemarcei va fi permisă fără prezentarea unui test COVID-19. Totuși, persoanelor care prezintă simptome clare de infecție (de exemplu, tuse uscată și febră) nu le va fi permisă intrarea.
 
3. Persoanelor care sosesc din România li se va recomanda ferm o perioadă de carantină timp de 14 zile la întoarcerea în Danemarca.
 
4. Tranzitarea Danemarcei va fi permisă, în continuare, doar în următoarele condiții: deplasare în scop turistic într-o altă țară decât Danemarca (va fi solicitată dovada unei rezervări la o unitate de cazare din afara Danemarcei); deplasare în baza listei ”motivelor întemeiate” într-o altă țară decât Danemarca. Persoanelor cu simptome clare de infecție (de exemplu, tuse uscată și febră) nu le va fi permis să tranziteze Danemarca.
 
5. Cu privire la recomandările de călătorie emise de Ministerul danez al afacerilor externe privind plecările din Danemarca, în condițiile în care România a fost plasată pe lista țărilor ”închise”, gradul de risc a fost ridicat la ”portocaliu” (evitarea călătoriilor nenecesare).

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Mama senatoarei Șoșoacă, medic: În România, sunt 7 din cele 8 puncte hiperenergetice ezoterice

2 Expert israelian / Cel mai mare experiment realizat pe oameni în secolul al XXI-lea. Israelul a primit vaccinur…

3 Olivia Steer / Bill Gates ne-a infectat cu COVID să câștige bani din vaccin. Are controlul lumii

4 Lucrurile se complică / Cercetători ai laboratorului din Wuhan recunosc că au fost mușcați în timp ce colectau p…

5 VIDEO Interlopul Alyn Spaniolu Legenda Vie, prins ca prostul în timpul unui live, deși era dat în urmărire