Danemarca a inclus România în lista țărilor „închise”. De la 1 august, românii nu mai sunt primiți în vizite turistice/Danezii, sfătuiți să evite călătoriile în țara noastră

Danemarca a inclus România în lista țărilor „închise”. De la 1 august, românii nu mai sunt primiți în vizite turistice/Danezii, sfătuiți să evite călătoriile în țara noastră

Danemarca a inclus România în lista țărilor „închise”, astfel că de la 1 august românii nu mai sunt primiți în vizite turistice. De asemenea, danezii sunt sfătuiți să evite călătoriile în țara noastră, iar dacă este necesar să vină aici, la întoarcere să stea în carantină timp de 14 zile, anunță Ambasada României la Copenhaga.
 
„Pe fondul evoluției negative a situației epidemiologice din România, de sâmbătă, 1 august 2020, ora 00:00, se vor aplica noi condiții de călătorie în Danemarca în context COVID-19”, anunță misiunea diplomatică.
 
Noile condiții de călătorie în Danemarca:
 
1. Cetățenii români vor putea continua să călătorească în Danemarca în baza listei ”motivelor întemeiate” elaborate de autoritățile daneze competente (la fel ca până în prezent), însă nu vor mai fi acceptate călătoriile în scop turistic/în baza rezervării a 6 nopți de cazare. Pentru informații detaliate privind lista ”motivelor întemeiate”, consultați  http://copenhaga.mae.ro/local-news/2343 .
 
2. Intrarea cetățenilor români pe teritoriul Danemarcei va fi permisă fără prezentarea unui test COVID-19. Totuși, persoanelor care prezintă simptome clare de infecție (de exemplu, tuse uscată și febră) nu le va fi permisă intrarea.
 
3. Persoanelor care sosesc din România li se va recomanda ferm o perioadă de carantină timp de 14 zile la întoarcerea în Danemarca.
 
4. Tranzitarea Danemarcei va fi permisă, în continuare, doar în următoarele condiții: deplasare în scop turistic într-o altă țară decât Danemarca (va fi solicitată dovada unei rezervări la o unitate de cazare din afara Danemarcei); deplasare în baza listei ”motivelor întemeiate” într-o altă țară decât Danemarca. Persoanelor cu simptome clare de infecție (de exemplu, tuse uscată și febră) nu le va fi permis să tranziteze Danemarca.
 
5. Cu privire la recomandările de călătorie emise de Ministerul danez al afacerilor externe privind plecările din Danemarca, în condițiile în care România a fost plasată pe lista țărilor ”închise”, gradul de risc a fost ridicat la ”portocaliu” (evitarea călătoriilor nenecesare).


Citește și:

populare
astăzi

1 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!

2 Voi ați citit ce spune Vanghelie despre Piedone?

3 Mearsheimer / „Rusia va anexa încă 4 regiuni din Ucraina”

4 VIDEO Primele imagini cu craterul format la prăbușirea dronei militare în Insula Mare a Brăilei, incidentul cu cea mai mare pătrundere în teritoriul …

5 „Peter a ieşit din cameră, s-a dus în bucătărie, a scos un cuţit şi a început să se plimbe prin casă cu cuţitul în mână”