Danemarca va folosi președinția Consiliului Europei pentru a înlesni expulzarea infractorilor, amintind de cazul unor români

Danemarca va folosi președinția Consiliului Europei pentru a înlesni expulzarea infractorilor, amintind de cazul unor români

Danemarca va folosi președinția Consiliului Europei, pe care o va prelua în acest an, pentru a înlesni procesul de expulzare a infractorilor străini, a anunțat vineri premierul Lars Lokke Rasmussen, care a făcut referire și la cazul a patru cetățeni români, relatează Reuters.

''Cred că suntem cu toții exasperați, eu știu că sunt, când auzim că este imposibil să expulzăm din țară străini când aceștia sunt evident nedoriți aici și caută să facă numai probleme'', a declarat Rasmussen.

''Este sentimentul meu profund din convorbirile avute cu unii colegi că nu sunt singurul care are acest punct de vedere'', a adăugat el. ''Va fi o prioritate pentru guvern să contribuie la o Uniune Europeană reformată și la o Europă reformată'', a subliniat șeful executivului de la Copenhaga.

Curtea Supremă din Danemarca a decis în luna mai că patru români acuzați în România de trafic cu persoane nu pot fi expulzați, întrucât din cauza condițiilor din închisorile românești s-ar încălca drepturile omului.

Rasmussen a calificat această chestiune drept intolerabilă și a discutat cazul cu președintele României, Klaus Werner Iohannis, în luna iunie, notează sursa citată.

Premierul danez a menționat de asemenea că expulzarea infractorilor străini ar putea fi folosită ca un instrument în combaterea creșterii infracționalității la Copenhaga. ''Cred că este ceva ce acești oameni vor trebui să respecte: un bilet numai dus din Danemarca'', a indicat Rasmussen.

La Copenhaga au avut loc peste 20 de incidente armate în ultimele două luni. Guvernul danez a anunțat vineri că va desfășura soldați pentru a ajuta poliția în cadrul misiunilor de control și monitorizare la frontieră.

În noiembrie, Danemarca preia președinția prin rotație de șase luni a Consiliului Europei, organism care supervizează respectarea drepturilor omului.

AGERPRES/( AS — autor: Violeta Gheorghe, editor: Sorin Popescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...