Danemarca va folosi președinția Consiliului Europei pentru a înlesni expulzarea infractorilor, amintind de cazul unor români

Danemarca va folosi președinția Consiliului Europei pentru a înlesni expulzarea infractorilor, amintind de cazul unor români

Danemarca va folosi președinția Consiliului Europei, pe care o va prelua în acest an, pentru a înlesni procesul de expulzare a infractorilor străini, a anunțat vineri premierul Lars Lokke Rasmussen, care a făcut referire și la cazul a patru cetățeni români, relatează Reuters.

''Cred că suntem cu toții exasperați, eu știu că sunt, când auzim că este imposibil să expulzăm din țară străini când aceștia sunt evident nedoriți aici și caută să facă numai probleme'', a declarat Rasmussen.

''Este sentimentul meu profund din convorbirile avute cu unii colegi că nu sunt singurul care are acest punct de vedere'', a adăugat el. ''Va fi o prioritate pentru guvern să contribuie la o Uniune Europeană reformată și la o Europă reformată'', a subliniat șeful executivului de la Copenhaga.

Curtea Supremă din Danemarca a decis în luna mai că patru români acuzați în România de trafic cu persoane nu pot fi expulzați, întrucât din cauza condițiilor din închisorile românești s-ar încălca drepturile omului.

Rasmussen a calificat această chestiune drept intolerabilă și a discutat cazul cu președintele României, Klaus Werner Iohannis, în luna iunie, notează sursa citată.

Premierul danez a menționat de asemenea că expulzarea infractorilor străini ar putea fi folosită ca un instrument în combaterea creșterii infracționalității la Copenhaga. ''Cred că este ceva ce acești oameni vor trebui să respecte: un bilet numai dus din Danemarca'', a indicat Rasmussen.

La Copenhaga au avut loc peste 20 de incidente armate în ultimele două luni. Guvernul danez a anunțat vineri că va desfășura soldați pentru a ajuta poliția în cadrul misiunilor de control și monitorizare la frontieră.

În noiembrie, Danemarca preia președinția prin rotație de șase luni a Consiliului Europei, organism care supervizează respectarea drepturilor omului.

AGERPRES/( AS — autor: Violeta Gheorghe, editor: Sorin Popescu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

2 Şeful spionajului militar ucrainean: Eliberarea peninsulei Crimeea va începe în primăvara anului viitor. Nu există altă opțiune

3 VIDEO „Niciodată în viața mea nu am văzut oameni treji în taberele de instrucție militară” - Un general în retragere, despre imaginile cu ruși beți cr…

4 VIDEO Explozii puternice în Crimeea, la o bază aeriană rusească. Rușii spun că un avion ar fi derapat și a luat foc

5 Cele trei nume luate în considerare de PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează