Dani Alves, arestat în Spania! De ce e acuzat cel mai titrat fotbalist brazilian din toate timpurile

Dani Alves, arestat în Spania! De ce e acuzat cel mai titrat fotbalist brazilian din toate timpurile

Fotbalistul brazilian Dani Alves a fost reţinut, vineri, la Barcelona, în cadrul unei anchete pentru o presupusă agresiune sexuală, a anunţat poliţia regională catalană, citată de AFP.

Brazilianul Dani Alves are probleme serioase în Spania. Foto Profimedia

"El a venit în această dimineaţă la comisariatul din Les Corts", un cartier din Barcelona, unde a fost convocat. El a fost plasat în arest şi va fi prezentat instanţei de la Palatul de justiţie din Barcelona”, a explicat un purtător de cuvânt al Mossos d'Esquadra, poliţia catalană.

Pe 10 ianuarie, un tribunal din Barcelona a anunţat că a deschis o anchetă pentru un presupus delict de agresiune sexuală după o plângere a unei femei, care l-a acuzat de atingeri nepotrivite în discoteca Sutton din capitala catalană, în noaptea dintre 30 şi 31 decembrie.

Acuzat de ”atingeri nepoliticoase”

Reclamanta, care petrecea la clubul amintit alături de câţiva prieteni, a declarat poliţiei că fotbalistul brazilian a atins-o pe sub lenjeria intimă fără consimţământul ei. Însoţită de prietenii ei, femeia a raportat cele întâmplate personalului de securitate al clubului de noapte, care a activat protocolul relevant în aceste cazuri şi a sesizat poliţia catalană.

La faţa locului s-au deplasat agenţi ai poliţiei catalane, care i-au luat declaraţia femeii, deşi aceasta nu a oficializat plângerea pentru agresiune sexuală decât pe 2 ianuarie, câteva zile mai târziu.

Mașina cu care a fost condus Dani Alves în arestul poliției. Foto Profimedia

Mașina cu care a fost condus Dani Alves în arestul poliției. Foto Profimedia

La scurt timp după ce femeia a denunţat agresiunea sexuală, Dani Alves s-a întors în Mexic pentru a se alătura ''Pumelor'', echipa la care joacă. Alves, 39 ani, este cel mai titrat fotbalist brazilian din toate timpurile și a evoluat la FC Barcelona în perioadele 2008-2016 şi 2021-2022, iar din iulie 2022 a semnat un contract pe un an cu Pumas UNAM.

40 de trofee ca jucător

Dani Alves a câştigat 40 de trofee cu Brazilia U-20, naţionala mare a Braziliei, Sevilla, Barcelona, Juventus şi PSG:

*3 x Ligi ale Campionilor

*2 x Ligi ale Europei

*4 x Supercupe ale Europei

*3 x Campionate Mondiale ale Cluburilor

*1 x titlu în Italia

*1 x Cupa Italiei

*6 x titluri în Spania

*5 x Supercupe ale Spaniei

*5 x Cupe ale Spaniei

*2 x titluri în Franţa

*1 x Supercupa Franţei

*1 x Cupă a Franţei

*1 x Cupa Ligii a Franţei

*2 x Cupe ale Confederaţiilor

*2 x Copa America

*1 x Mondial U-20

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...