Daniel Apostol: Actuala conducere a ASF a demarat un amplu proces de evaluare a întregii activităţi a Autorităţii

Daniel Apostol: Actuala conducere a ASF a demarat un amplu proces de evaluare a întregii activităţi a Autorităţii

Actuala conducere a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a demarat un amplu proces de evaluare a întregii activităţi, dar şi a subiectelor care au adus atingere credibilităţii instituţiei de-a lungul timpului, a anunţat marţi Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt al ASF, în condiţiile în care presa centrală a semnalat recent că există indicii şi suspiciuni cu privire la practici incorecte.

De asemenea, în presă s-au semnalat, cu mai multe luni în urmă, nereguli sau situaţii care presupun cel puţin conflicte de interese ale unor angajaţi ai Autorităţii.

"Pot confirma că actuala conducere a ASF a demarat un amplu proces de evaluare a întregii activităţi a Autorităţii dar şi a subiectelor care au adus atingere credibilităţii ASF de-a lungul timpului. (...) Menţionez că Autoritatea traversează acum un proces amplu de restructurare şi de îmbunătăţire a activităţii ei. Hotărârea luată de Preşedinte este să se facă repede lumină cu privire la procedurile de lucru în reglementare, supraveghere şi control în toate cele trei sectoare. Există indicii şi suspiciuni cu privire la practici incorecte, iar dacă concluziile analizelor interne solicitate în Consiliu de către Preşedintele Autorităţii vor conduce către demonstrarea unor vinovăţii, atunci Preşedintele va dispune măsuri drastice de intrare în legalitate şi de penalizare a celor găsiţi vinovaţi", a menţionat Daniel Apostol într-o declaraţie transmisă AGERPRES.

Totodată, purtătorul de cuvânt al ASF a subliniat că "astfel de sesizări nu au surprins actuala conducere a ASF".

"Lumea trebuie să ştie că, în privinţa multora dintre aceste subiecte, chiar preşedintele Autorităţii, Nicu Marcu, a dispus încă de la începutul mandatului său o analiză riguroasă internă, şi tot preşedintele Nicu Marcu a semnalat şi solicitat organelor competente ale Parchetului analizarea activităţilor ASF astfel încât dacă şi unde se constată încălcarea legii, cei vinovaţi să suporte consecinţele legale fireşti", a mai spus Daniel Apostol.

Potrivit Economica.net, noua conducere a ASF a identificat erori majore în documente oficiale prezentate de angajaţii mai multor Direcţii membrilor Consiliului. Erori "ciudate" ar fi fost identificate atât în documente venite dinspre cele trei sectoare supravegheate (asigurări, piaţa de capital şi pensii private) cât şi în notele emise de Direcţia Juridică. Totodată, există suspiciuni că respectivele erori ar fi fost strecurate intenţionat, pentru a da posibilitatea firmelor supravegheate şi vizate de respectivele documente să conteste cu succes eventuale decizii care le-ar dezavantaja. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Așa arată o gură care tocmai a primit o sinecură...

3 De citit!

4 Huo, nenorociților! / Îți vine să vomiți de scârbă când citești așa ceva!

5 Așa o fi?