Daniel Coriu (Colegiul Medicilor): Avem mare nevoie de vaccinare; este un beneficiu pentru noi toţi

Daniel Coriu (Colegiul Medicilor): Avem mare nevoie de vaccinare; este un beneficiu pentru noi toţi

Vaccinarea este una dintre cele mai importante descoperiri din istoria omenirii, iar programele de vaccinare în masă au avut un impact considerabil în medicina preventivă, contribuind semnificativ la reducerea numărului de boli, a declarat miercuri preşedintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, într-o dezbatere organizată de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România.

"Programele de vaccinare în masă au avut un impact considerabil în medicina preventivă, contribuind semnificativ la reducerea numărului de cazuri de număr important de boli - difterie, tetanos, tuse convulsivă şi aşa mai departe, dar şi eradicarea unor boli. (...) Avem mare nevoie de vaccinare. Este un beneficiu pentru noi toţi, beneficiu pentru pacienţi, pentru personalul medical, dar şi pentru comunitate. Trebuie să luptăm cu toţii să existe acces nelimitat la vaccin, indiferent care ar fi el, şi la aceste programe de vaccinare", a punctat medicul.

El a afirmat că există "foarte multe" proiecte de cercetare pentru a dezvolta noi vaccinuri.

"Pentru pacienţii noştri hemoto-oncologici folosim vaccinarea, recomandăm larg vaccinarea. Vaccinarea antigripală este obligatorie pentru aproape toţi pacienţii", a subliniat Coriu. AGERPRES/(A - autor: Roberto Stan, editor: Andreea Rotaru, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…