Dansuri cazaceşti şi flori oferite de Vladimir Putin miresei Karin Kneissl (GALERIE FOTO)

Dansuri cazaceşti şi flori oferite de Vladimir Putin miresei Karin Kneissl (GALERIE FOTO)

Preşedintele rus Vladimir Putin a dansat sâmbătă braţ la braţ cu şefa diplomaţiei austriece, Karin Kneissl, la nunta acesteia din urmă, care şi-a atras un val de critici pentru gestul ei de a-l invita la un asemenea eveniment pe liderul de la Kremlin, consemnează agenţiile Reuters şi EFE.

 


Foto: (c) DOMINIK ANGERER / EPA


La puţin timp după orele prânzului, televiziunea austriacă Oe24 a transmis în direct aterizarea avionului preşedintelui Vladimir Putin pe aeroportul oraşului austriac Graz. El a apărut apoi la nunta lui Karin Kneissl cu un buchet de flori şi însoţit de o trupă de solişti cazaci care le-au cântat mirilor o serenadă. Fotografii prezenţi au surprins şi momentele în care Kneissl şi Putin vorbeau ori dansau.

 


Foto: (c) ROLAND SCHLAGER POOL / EPA


Printre invitaţi s-au numărat şi cancelarul conservator austriac Sebastian Kurz, precum şi vice-cancelarul Heinz Christian Strache, liderul partidului de extremă dreapta FPOe, care a promovat-o pe Karin Kneissl în funcţia de ministru de externe, ea nefiind însă membră a acestei formaţiuni.

 


Foto: (c) ROLAND SCHLAGER POOL / EPA


În vârstă de 53 de ani, Karin Kneissl s-a căsătorit cu omul de afaceri Wolfgang Meilinger, nunta desfăşurându-se într-un sat viticol din apropiere de Graz.

 

Foto: (c) ROLAND SCHLAGER POOL / EPA


Dar elementul inedit al nunţii rămâne invitaţia pe care şefa diplomaţiei austriece i-a adresat-o liderului de la Kremlin, gest care a provocat surprindere şi un val de reacţii negative, mai ales în contextul în care Austria deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE. Cei care o critică pe Karin Kneissl văd în această invitaţie inclusiv o slăbire a poziţiei UE în faţa Rusiei.

 


Foto: (c) DOMINIK ANGERER / EPA


'Îi doresc sincer (lui Kneissl) tot ce este mai frumos la nunta ei, dar mi-ar fi plăcut ca pentru interesul naţional să se fi evitat reacţiile internaţionale negative cauzate de invitarea preşedintelui rus', a transmis purtătorul de cuvânt al Partidului Social-Democrat (de opoziţie), Andreas Schieder, referindu-se în special la reacţiile venite din Ucraina, unde preşedinta comisiei de politică externă a parlamentului de la Kiev, Hanna Hopko, a spus că 'din acest moment, Austria nu mai poate fi un mediator în Ucraina'.

 


Foto: (c) ROLAND SCHLAGER POOL / EPA


Răspunzând criticilor, MAE austriac a negat existenţa vreunei 'schimbări în politica externă a Austriei' şi a insistat că este vorba despre un 'eveniment privat', iar vizita lui Putin este una 'personală'.

 


Foto: (c) DOMINIK ANGERER / EPA


La rândul său, liderul extremei drepte austriece, Heinz Christian Strache, vede în această invitaţie mai degrabă o publicitate preţioasă pentru Austria prin mediatizarea intensă a prezenţei lui Putin la nuntă. 'Nu poate exista o publicitate mai bună pentru Austria, pentru natura ei minunată, peisajele de vis şi autentica ei ospitalitate', a spus preşedintele partidului care o susţine pe Karin Kneissl.

 


Foto: (c) DOMINIK ANGERER / EPA


La ora locală 16:23 avionul preşedintelui Putin a decolat de la Graz, îndreptându-se către Berlin, unde preşedintele rus va avea în cursul serii o întrevedere cu cancelarul german Angela Merkel.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Atamanul și-a părăsit calul și nevasta pentru aventură, dar s-a întors acasă corect”

2 Cruzime fără margini a comandanților ruși

3 Data morții lui Putin, prezisă de un medium rus. Mai mult, a descris și modul în care va sfârși

4 Surpriză mare! Armamentul rusesc capturat în Ucraina colcăie de microcipuri fabricate în SUA!

5 Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale a Rusiei, armata privată a lui Vladimir Putin, concediați după ce au refuzat să lupte ăn Ucraina!