David Crosby a murit. Starul rockului american avea 81 de ani VIDEO

David Crosby a murit. Starul rockului american avea 81 de ani VIDEO

Starul rockului american David Crosby a murit la vârsta de 81 de ani, a confirmat reprezentantul său, relatează BBC . Cauza morții nu a fost menționată.

David Crosby a murit. Foto Captură video YouTube

Crosby a contribuit la înființarea a două formații importante în anii 1960: The Byrds și Crosby, Stills and Nash. A fost renumit pentru vocea sa și pentru armoniile la chitară.

În cariera sa a reușit performanța rară de a fi inclus de două ori în Rock and Roll Hall of Fame.

Fostul său coleg de trupă Graham Nash și-a exprimat, într-un mesaj publicat pe Instagram, „tristețea profundă" pe care a simțit-o la aflarea acestei vești.

„Știu că oamenii tind să se concentreze pe cât de fragilă a fost relația noastră uneori, dar ceea ce a contat întotdeauna pentru David și pentru mine mai mult decât orice a fost bucuria pură a muzicii pe care am creat-o împreună. Lasă în urmă un gol extraordinar”, se arată în postarea lui Nash.

Soția sa, pe numele său Jan Dance, a afirmat pentru site-ul Variety că acesta a muritdupă o lungă suferință”, în timp ce era înconjurat de familie.

Moștenirea lui va continua să trăiască prin muzica sa legendară”, a declarat Dance.

Crosby s-a născut în California, la 14 august 1941, fiind fiul cineastului Floyd Crosby, laureat al premiului Oscar la Hollywood.

În 1964 s-a alăturat trupei The Byrds, un grup folk-rock, care a înregistrat primul său succes cu un cover al piesei Tambourine Man a lui Bob Dylan.

Cariera de 60 de ani a culminat cu ultimul album, For Free, care a fost lansat în anul 2021.

Brian Wilson de la Beach Boys a publicat pe Twitter un mesaj în care a transmis că are „inima zdrobită”, deoarece colegul său de breaslă a fost o „persoană minunată".

În afara scenei, Crosby a avut mai multe conflicte cu forțele de ordine din SUA. În anul 1982 a fost arestat pentru posesie de droguri și arme.

Se pare că abuzul de substanțe s-a intensificat după moartea unei iubite într-un accident de mașină, pe când era tânăr.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...