David Popovici, premiat pentru cele două medalii de aur de la Europene. Câţi bani va primi de la Ministerul Sportului

David Popovici, premiat pentru cele două medalii de aur de la Europene. Câţi bani va primi de la Ministerul Sportului

David Popovici (17 ani) va fi premiat de Ministerul Sportului pentru cele două medalii de aur câştigate la Campionatul European de Nataţie de la Roma, cu aproape 15.000 de euro. ”Racheta” română a cucerit aurul în probele de 100 şi 200 de metri liber, în prima cursă reuşind să bată recordul mondial la seniori, iar în cea de-a doua, pe cel de juniori. De asemenea, înotătorul român s-a calificat miercuri dimineaţă în finala de la 400 de metri liber, dar a decis să se retragă din cauza oboselii şi a programului încărcat pe care urmează să-l aibă, după cum Adevărul a scris aici .

Pentru fiecare medalie cucerită la Foro Italico, David Popovici va primi din partea Ministerului Sportului suma de 37.000 de lei. Cum Popovici a triumfat de două ori la Roma, acesta se va alege cu 74.000 de lei, ceea ce înseamnă puţin peste 15.000 de euro, conform AS.ro. El va mai primi o sumă de bani de la clubul la care este legitimat, Dinamo, însă nu a fost anunţat până acum cuantumul acesteia.

Ce urmează pentru David Popovici după ce a devenit dublu campion european

După competiţia din Italia, pentru David Popovici urmează o pauză de aproximativ două săptămâni, apoi participarea, între 30 august şi 4 septembrie, la Mondialele pentru juniori din Peru. Iar între 13 şi 18 decembrie, românul va lua parte la Mondialele de juniori în bazin scurt, de 25 de metri, la Melbourne, Australia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale