David Popovici reîncepe să simtă gustul victoriilor. A câștigat entuziasmant două curse din două în Elveția

David Popovici reîncepe să simtă gustul victoriilor. A câștigat entuziasmant două curse din două în Elveția

După ce ne-a obișnuit numai cu victorii, David Popovici ne-a adus cu picioarele pe pământ la Campionatul Mondial de natație de la Fukuoka, unde ne-a arătat că are concurență serioasă pe plan internațional. Românul își revine ușor-ușor și reîncepe să simtă gustul succesului, câștigând sâmbătă ambele curse la care a participat în Elveția, la ediția cu numărul 33 a Memorialului ”Michel Bally” de la Nyon.

David Popovici se pregătește intens pentru competițiile de la finalul anului. Foto Getty images

Tânărul în vârstă de 19 ani a participat la probele de 200 de metri liber și de 400, reușind să le câștige entuziasmant, cu un timp de 1:43:58, respectiv 3:48:25. El va participa duminică atât la proba de 50 de metri liber, cât și la „specialitatea casei”, cea de 100m, la care deține recordul mondial la înot.

Deși este un concurs mai mic, David Popovici reîncepe să simtă gustul victoriilor , mai ales că Naționalele și Campionatul European în bazin scurt bat la ușă. Competiția din Elveția este un bun prilej pentru starul natației mondiale să vadă unde se află cu pregătirea.

Combină antrenamentele cu viața studențească

Antrenorul său, Adrian Rădulescu, a dezvăluit zilele trecute care sunt pașii pe care David în va mai face în acest final de an. „Ne antrenăm în Bucureşti, atât la Dinamo, cât şi la ‘Lia Manoliu’. Încep cursurile la universitate şi e bine să fie prezent cât mai mult ca sa prindă ritmul vieţii studenţeşti. Vom participa în această săptămână la un concurs mic în Elveţia, unde vrem sa vedem nivelul tehnic actual.

Apoi urmează Campionatele Naţionale în bazin scurt din 9-12 noiembrie şi Campionatele Europene în decembrie. Este posibil să mai mergem la o competiţie, dar n-am luat o decizie in acest sens”, a spus Adrian Rădulescu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană