De ce este important numărul 7 în spiritualitate și religie

De ce este important numărul 7 în spiritualitate și religie

Crezi în cifra destinului sau în numere magice? Dacă nu știi mai nimic despre numerologie și nu te-ai gândit până acum să faci anumite conexiuni când dai peste numere recurente, sigur îți vei schimba părerea după ce afli cât de importantă este cifra 7 în spiritualitate, religie și ce semnificații are în numerologie. Probabil că ești mai familiar cu cifra 7 atunci când joci păcănele gratis sau alte tipuri de jocuri de noroc la cazinouri online. Cu toate astea, pe lângă norocul cu care asociezi cifra 7 atunci când intri pe un cazino online, acest număr magic are mult mai multe semnificații. 

Unde regăsești numărul 7

Dacă nu crezi că numărul 7 este atât de important, trebuie doar să te gândești unde l-ai mai întâlnit și vei realiza, probabil destul de repede, că ai este prezent în mult mai multe locuri decât ai fi crezut inițial.            

Spre exemplu, există 7 culori în curcubeu, 7 note muzicale, 7 minuni ale lumii antice (Piramidele, Colosul din Rodos, Templul din Ephesos, Grădinile Semiramidei, Statuia lui Zeus din Olimpia, Farul din Pharos, Mormântul din Halikarnas), 7 minuni naturale (Cascada Iguazu, Amazon, Insula Jeju, Parcul Național Komodo, Râul subteran din Puerto Princesa, Golful Halong, Muntele Mesei), 7 coline ale Romei (Aventin, Caelius, Capitoliu, Palatin, Viminal, Quirinal, Esquilin), 7 regi legendari romani (Romulus, Abcus Martius, Numa Pompilius, Servius Tulius, Tullus Hostilius, Tarquinius Prisens, Tarquinius Superbus), 7 înțelepți din vechime (Bias, Solon, Chilon, Thales, Pittakos, Kleobulos, Periander), 7 mări, 7 continente, iar lista poate continua. 

Numărul 7 în religie și spiritualitate

În religie și spiritualitate, numărul 7 este întâlnit la fel de des. Acest lucru se datorează faptului că numărul 7 simbolizează perfecțiunea (atât fizică, cât și spirituală), echilibrul, înțelepciune și completitudinea. În unele culturi, numărul 7 simbolizează și ascensiunea și viața fără obstacole. Acest număr este un simbol al divinității și are o încărcătură spirituală cu adevărat specială, fiind considerat un număr magic. 

                

Atunci când te gândești la numărul 7 în religie și spiritualitate, probabil primul exemplu care îți vine în minte e că Dumnezeu a creat lumea în 6 zile, iar în a șaptea zi s-a odihnit.  Cu toate astea, în religia creștină există mult mai multe cazuri în care numărul 7 este în prim plan. 

De exemplu, Biblia ne învață că există 7 virtuți creștine (smerenia/modestia, milostenia/caritatea, curățenia/castitatea, cumpătarea/temperanța, răbdarea, blândețea /bunătatea și hărnicia) și 7 păcate capitale, care sunt menționate pe tot parcursul Scripturii  (mândria, invidia, mânia, iubirea de argint, desfrânarea, trândăvia/lenea și lăcomia). 

Pe lângă virtuțile creștine și păcatele capitale, 7 este și numărul sacramentelor (botezul, confirmarea, euharistia, penitența, extrema ungere, Sfânta Taină a Cununiei), a darurilor Sfântului Duh (înțelepciune, pricepere, sfat, tărie, cunoaștere, evlavie și frică de Domnul), și a durerilor Fecioarei Maria (profeția lui Simion, fuga în Egipt, pierderea lui Iisus în templu, întâlnirea Fecioarei Maria cu Iisus purtând crucea spre Golgota, răstignirea lui Iisus, primirea lui Iisus mort, însoțirea trupului mort al lui Iisus la mormânt). 

 

Bineînțeles, numărul 7 nu este întâlnit numai în religia creștină. Există 7 plăgi egiptene, șapte ramuri ale candelabrului evreiesc Menorah, șapte atribute fundamentale ale lui Allah (viața, cunoașterea, puterea, voința, auzul, vederea și cuvântul), la cei șapte zei ai norocului în budism și shintoism (Ebisu, zeul pescarilor și negustorilor; Daikokuten, zeul bogăției și comerțului; Bishamonten, zeul războinicilor; Benzaiten, zeița cunoașterii, artei și frumuseții; Fukurokuju, zeul bucuriei, bogăției și longevității; Hotei, zeul abundenței și sănătății; Juroujin, zeul longevității). După cum poți observa, numeroase culturi și religii au folosit acest număr, crezând în atribuțiile sale magice și în capacitatea acestuia de a genera echilibru și armonie.  

Așadar, data viitoare când întâlnești numărul 7 ar trebui să îi acorzi mai multă importanță. Dacă îl întâlnești în mod recurent, probabil te așteaptă o zi norocoasă sau o perioadă în care vei prospera și vei avea succes.  


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...