De ce murăturile cu saramură le „bat” pe cele cu oțet

De ce murăturile cu saramură le „bat” pe cele cu oțet

De pe masa de sărbători a româniloe nu pot lipsi, alături de friptură, tobă, piftie sau cârnăciori, tradiționalele murături. În sare sau în oțet, toate sunt delicioase și sunt nelipsite de pe masă în sezonul rece. Care sunt însă mai sănătoase și de ce?

MurăturiFoto: Mangroove | Dreamstime.com

Cele mai sănătoase și mai recomandate de medici sunt cele în saramură, mai ales pe o masă îmbelșugată, deoarece tot ce înseamnă murătură în sare înseamnă probiotoce, explică pentru HotNews.ro nutriționistul Lygia Alexandrescu.

„Tot ce înseamnă murătură în saramură înseamnă probiotice, înseamnă ajutor pentru colon și neutralizare a acidității”, arată Lygia Alexandrescu, consultant în nutriție sportivă, educație alimentară și comunicare nutrițională.

Lygia Alexandrescu

Murăturile în saramură sunt „categoric” mai sănătoase, subliniază Lygia Alexandrescu: „Oțetul nu are ce căuta în viața noastră. Se umflă picioarele, faci celulită, dacă vorbim despre femei și nu ajută deloc la nivel renal.”


populare
astăzi

1 Monica Pop și prietenele sale, date afară dintr-un restaurant din Capitală. „S-a purtat execrabil”

2 „Nemuritorii” / șefii încremeniți în funcții publice din instituții-cheie

3 Recorder / Documentar devastator despre starea Justiției din România, în ziua în care CCR decide dacă magistrații își merită pensiile speciale

4 Cât de importantă mai e România pentru aliați. Mesajul al lui Armand Goșu: „Occidentalii nu-s tâmpiți să-i facem din vorbe”

5 Mesajul dur al unui profesor de Drept: Dacă un neurochirurg de 65 de ani poate opera, și un judecător poate pronunța divorțuri