De ce noua camionetă Tesla Cybertruck este considerată periculoasă pentru pietoni și cicliști

De ce noua camionetă Tesla Cybertruck este considerată periculoasă pentru pietoni și cicliști

Tesla Cybertruck, cu structura sa rigidă și designul distinct, a stârnit îngrijorări printre experții în siguranță cu privire la potențialele riscuri pentru pietoni și cicliști, precum și cu privire la posibilele daune produse altor vehicule pe drumuri.

Tesla Cybertruck, un vehicul care stârnește îngrijorare pe șosele FOTO Profimedia

Potrivit Reuters , șase profesori și oficiali în domeniul siguranței au vizionat videoclipuri cu teste de impact efectuate de Tesla la evenimentul de lansare online al camionetei electrice.

Videoclipurile au fost transmise în direct pe 30 noiembrie și au generat dezbateri pe rețelele de socializare. Experții au subliniat necesitatea datelor concrete din teste pentru a trage concluzii ferme despre siguranță.

Problema majoră, conform lui Adrian Lund, fostul președinte al Insurance Institute for Highway Safety (IIHS), constă în faptul că dacă stratul exterior al vehiculului este foarte rigid, din oțel inoxidabil gros, un impact cu capul pietonilor poate cauza daune mai mari.

Specialiștii au menționat că în cazul unui impact cu un alt vehicul, avantajul pare a fi în favoarea camionetei Tesla, iar această rigiditate crescută poate avea consecințe grave pentru ceilalți participanți la accident.

Julia Griswold, directorul Centrului de Cercetare și Educație în Domeniul Transportului Sigur de la Universitatea din California, Berkeley, a declarat că videoclipurile cu teste de impact publicate de Tesla au stârnit îngrijorări, în special din perspectiva celor care nu sunt pasageri în vehicul.

Tesla nu a anunțat încă dacă va comercializa Cybertruck în Europa , însă un inginer-șef al companiei a sugerat că regulile de siguranță din UE ar putea face dificilă vânzarea acolo.

Organizații europene precum European Transport Safety Council au exprimat îngrijorări serioase cu privire la potențialul impact al acestei camionete masive asupra pietonilor și cicliștilor în cazul unei coliziuni.

Reglementările din SUA se bazează pe autoevaluările producătorilor auto, iar Tesla susține că Cybertruck a trecut de revizuirea reglementară. În prezent, primele câteva unități ale camionetei au fost puse la vânzare.

Elon Musk, CEO-ul Tesla, a susținut că structurile camionetei absorb impactul în cazul accidentelor și a exprimat încrederea că Cybertruck va fi mai sigur pentru ocupanți și pietoni decât alte camionete.

Cu un preț de pornire de 60.990 de dolari, Cybertruck nu va fi un vehicul cu volum mare precum Model Y, însă Musk a declarat că Tesla va atinge o rată de producție de aproximativ 250.000 de Cybertruck-uri pe an în 2025.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat