De ce nu se zâmbea în fotografiile vechi?

De ce nu se zâmbea în fotografiile vechi?

În timp ce astăzi există mai degrabă obișnuința de a afișa zâmbete sincere în fotografii, cele de odinioară nu par să afișeze decât mine disperat de neutre. Această diferență de atitudine se explică printr-o constrângere tehnică, scrie Direct Matin.

 Louis-Jacques-Mandé Daguerre (1787-1851)
Sursa foto: metmuseum.org

Când a apărut arta fotografiei în secolul al XIX-lea, aparatele din acea epocă, foarte rudimentare, necesitau un timp de expunere substanțial pentru a capta lumina. Pentru a apărea cu claritate în poză, subiecții erau constrânși să rămână nemișcați pentru o lungă perioadă de timp.

Opt ore, de exemplu, au fost necesare pentru a face prima fotografie din istorie , realizată în 1826. Această fotografie reprezintă a aripă din proprietatea pionierului fotografiei, francezul Joseph Nicéphore Niépce. Treisprezece ani mai târziu, fotograful Louis Daguerre a reușit să reducă acest timp la aproximativ cincisprezece minute, dar tot era dificil de menținut un zâmbet spontan o perioadă atât de lungă de timp.

AGERPRES


populare
astăzi

1 „E timpul să o rupem cu România. Primul pas: închiderea bazelor americane”

2 Un articol care chiar merită citit / Ce a uitat Europa și ce și-a amintit America

3 O informație care a trecut aproape neobservată...

4 Surpriză în negocierile pentru pace! / Rusia vrea să elimine din echipa lui Trump singurul personaj care pare „prea înțelegător cu Kievul”!

5 „Băieți, vă veți rupe dinții și de data asta!” / Războiul „clonelor” între România TV și Realitatea Plus. Atac violent la adresa Ancăi Alexandrescu