De ce patrulează polițiștii bavarezi în chiloți VIDEO

De ce patrulează polițiștii bavarezi în chiloți VIDEO

Polițiștii bavarezi protestează față de lipsa uniformelor, patrulând fără pantaloni, relatează Deutsche Welle.

Organizația polițistilor din Bavaria, Deutsche Polizeigewerkschaft (DPolG), protestează împotriva problemelor de aprovizionare pe termen lung cu articole necesare pentru uniformele de schimb ale polițiștilor.

Astfel, sindicatul a postat un videoclip în care își exprimă frustrarea față de întârzierea aprovizionării cu uniforme. Conform acestora, lipsa de respect față de cei în uniformă îi lasă pe polițiștii din landul Bavaria cu pantalonii în vine.

Protest în chiloți al polițiștilor bavarezi - Foto Captură video X (fostă Twitter)

Gestul extrem al polițiștilor vrea să atragă atenția asupra problemelor legate de aprovisonarea cu uniforme.

Într-o înregistrare video postată pe platformele YouTube și Instagram de filiala locală a Sindicatului Poliției Germane (DPolG), doi ofițeri dintr-o mașină de poliție se întreabă reciproc: "De cât timp așteptați?", menționând perioade de patru și șase luni, înainte de a coborî din mașina de poliție pentru a dezvălui că sunt lipsiți de pantaloni.

Ulterior, Jürgen Köhnlein, liderul DPolG din Bavaria, subliniază că doar pare a fi o glumă de 1 aprilie, însă nu este deloc amuzant și nu ar trebui tratat ca atare. El compară lipsa cronică de uniforme cu lipsa de respect față de ofițeri.

"Poliția bavareză se "dezbracă" și ar putea rămâne literalmente fără pantaloni", spune Köhlein, care atrage atenția că timpii de așteptare pentru 21 de articole de uniformă diferite - cum ar fi șepci, jachete și pantaloni - se pot întinde pe parcusul mai multor luni, dacă sunt disponibile.

De asemenea, sindicatul cere Ministerului de Interne al statului să rezolve imediat problema, chiar dacă acest lucru înseamnă costuri suplimentare, precizând că, "Din 2020, nu prea mai vorbim de deficiențe în ceea ce privește calitatea uniformelor, ci mai degrabă de o lipsă de disponibilitate a uniformelor".

Ministerul de Interne recunoaște problema

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne german a recunoscut miercuri problema, indicând întreruperi în lanțul de aprovizionare.

"Blocajele în aprovizionarea cu piese pentru uniforme reprezintă o mare neplăcere pentru noi.", a spus acesta, potrivit sursei citate.

Autoritățile vor prelua de acum livrările de uniforme, după ce achizițiile fuseseră externalizate. Blocajele de aprovizionare au afectat în special livrările de echipamente specializate, cum ar fi pantalonii de vară multifuncționali.

De vină ar fi pandemia de coronavirus și războiul din Ucraina, mai spun autoritățile. Ministerul de Interne din Germania a transmis că va deschide un nou centru logistic în Bavaria, până în 2030, astfel încât să reducă dependența de achiziții externe.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?