De ce Putin își critică armata și laudă forțele pro-ruse din Donbas. ISW: Rușii apelează tot mai mult la infirmi și bolnavi

De ce Putin își critică armata și laudă forțele pro-ruse din Donbas. ISW: Rușii apelează tot mai mult la infirmi și bolnavi

Contraofensiva ucraineană degradează capacitățile logistice și administrative ale armatei ruse din partea de sud a Ucrainei, arată Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în ultima sa evaluare.

Soldații ruși din Herson sunt afectați de contraofensiva Ucrainei / Foto Arhivă / Profimedia

Oficialii ucraineni au confirmat că luptă să diminueze capacitățile logistice ale Rusiei care ocupă zona de sud a țării, prin lovituri de precizie asupra concentrărilor de forțe umane și de echipamente, a centrelor de comandă și a nodurilor logistice.

Impact asupra oamenilor puși de Moscova în zonele ocupate

Raportul ISW arată că acțiunile Ucraineni au efecte intenționate și asupra oamenilor puși de Moscova în zonele ocupate.

Kirill Stremousov, liderul regimului de ocupație din Herson, a declarat pentru TASS că administrația a suspendat organizarea referendumului de anexare a regiunii deoarece există preocupări legate de „securitate”.

La scurt timp după ce publicația a postat declarația sa, el a transmis pe Telegram că nu a cerut suspendare, deoarece administrația sa nu stabilise o dată pentru referendum.

Ambele declarații ale acestuia arată nivelul ridicat de dezorganizare în cadrul regimurilor de ocupație, care este probabil exacerbat de efectele contraofensivei.

De asemenea, și centrul de Rezistență Ucraineană a raportat că autoritățile de ocupație rusești renunță la planurile privind referendumurile din cauza contraofensivei în desfășurare.

În plus, armata ucraineană intenționează să diminueze încet capacitățile rusești la nivel tactic, dar și cele la nivel operațional din Herson.

Vladimir Putin și-a criticat armata

Luni, Vladimir Putin a denigrat armata rusă și a lăudat public forțele armate din republicile populare Donețk și Lugansk.

Acesta a spus că personalul din Corpurile 1 și 2 ale armatei luptă mai bine în Donbas decât soldații profesioniști și a insinuat că este nemulțumit de activitatea Ministerului rus al Apărării.

Potrivit raportului, declarațiile lui Putin ar avea scopul de a promova recrutarea și de a reorienta acoperirea războiului în spațiul mediatic rusesc, pentru ca atenția să nu mai fie pe luptele din partea de sud a Ucrainei.

În plus, Putin caută probabil să accentueze povestea preferată (și falsă) a Kremlinului cu privire la invazia sa în Ucraina, prezentată ca un efort de a „proteja" oamenii din Donețk și Lugansk, lăudând forțele acestora.

Alte concluzii ale raportului ISW

  • Ucraina nu a vorbit despre reușite contraofensivei, dar a raportat că au fost distruse liniile de comunicații terestre rusești în Herson.
  • Forțele speciale ucrainene au desfășurat o operațiune limitată împotriva unei baze FSB rusești din zona Enerhodar.
  • Autoritățile ruse caută surse neconvenționale de forțe de luptă și au ajuns să apeleze din ce în ce mai mult la persoane bolnave și infirme.
  • Autoritățile de ocupație au stabilit un curs de schimb de 1,25 ruble/1 grivnă în regiunea Zaporojie pentru a facilita integrarea economică a regiunii ocupate în Federația Rusă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...