De ce va băga spaima în ruși noul ajutor militar pentru Ucraina. Ce eficiență au în luptă blindatele Bradley și Stryker VIDEO

De ce va băga spaima în ruși noul ajutor militar pentru Ucraina. Ce eficiență au în luptă blindatele Bradley și Stryker VIDEO

Pentagonul a anunțat un nou ajutor militar pentru Ucraina, iar de acestă dată Kievul va primi sisteme de armament în valoare de 2,5 miliarde de dolari. Între acestea, ucrainenii vor primi celebrele blindate Bradley sau Stryker, dar și muniții pentru HIMARS sau obuze de precizie de calibrul 155 mm.

Vehicule de luptă Bradley FOTO EPA-EFE

În total, Statele Unite au angajat mai mult de 27,4 miliarde de dolari în asistența militară pentru Ucraina de la începutul războiului declanșat de Rusia.

Între altele, la militarii ucraineni vor ajunge 59 de blindate Bradley. Acesta s-au dovedit a fi un sistem de succes în timp ce a fost operat de militarii americani. Culmea este că acest vehicul blindat a distrus mai multe tancuri inamice în luptă în Irak decât celebrul tanc Abrams. Bradley poate fi folosit „atât în operațiunile ofensive, cât și în cele defensive, el are o putere de foc și un blindaj eficace care poate aduce avantaje pe câmpul de luptă”, a anunțat cu ceva timp în urmă Pentagonul. „Brad... NU este un tanc”, a afirmat într-o postare pe Twitter generalul american în rezervă Mark Hertling, adăugând însă că „poate fi un ucigaș de tancuri... și un transportor de trupe”.

Bradley are un echipaj format din trei militari un - comandant, un trăgător și un șofer – și poate transporta șase soldați complet echipați. Dincolo de tunul Bushmaster de 25 mm, el este înarmat și cu două rachete antitanc TOW și o mitralieră coaxială de 7,62. Toate aceste categorii de armament sun foarte eficiente la distanțe mari, susțin militarii americani. Bradley este mai ușor și mai agil decât un tanc și astfel poate atinge o viteză de până la 65 de kilometri pe oră în teren accidentat.

Apoi, la militarii Kievului vor ajunge și 90 de vehicule blindate de luptă Stryker. Vehicule complexe, blindatele Stryker au şi un preţ pe măsură, de peste 4,9 milioane de dolari.

image

Au un blindaj de 14,5 milimetri şi ca armament principal pot fi dotate cu o mitralieră grea de 12,7 milimetri, un lansator de rachete ghidate antitanc, un aruncător de grenade de 44 de milimetri montat într-o turelă telecomandată, un tun de 30 de milimetri Mk44 Bushmaster II sau chiar cu un tun de 105 mm. Stryker mai poate fi echipat pentru misiuni de recunoaştere, ca vehicule de comandă sau pentru evacuare medicală.

Ce sisteme de armament mai primește Ucraina de la SUA în acest pachet de ajutor militar:

- 8 sisteme de apărare antiaeriană Avenger

- 53 de transportoare blindate pentru trupe MRAP

- 350 HMMWVS

- Rachete HARM

- Rachete suplimentare pentru NASAMS

- 20.000 de proiectile de artilerie de 155 mm

- 600 de lovituri de artilerie de mare precizie Excalibur

- 95.000 de proiectile de artilerie de 105 mm

-11.800 de lovituri de mortier de 120 mm

- muniţie HIMARS suplimentară

- 12 vehicule de transport şi încărcătoare

- 6 vehicule de comandă şi control

- 22 de vehicule cu sisteme TOW instalate

- Aproximativ 2.000 de rachete antitanc

- Peste 3.000.000 de cartuşe de arme de calibru mic

- Mine antipersonal Claymore

- echipamente de vedere pe timp de noapte

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!