De citit!/Se agită spiritele în Marea Neagră?

De citit!/Se agită spiritele în Marea Neagră?

Se pare că încep să se agite spiritele în Marea Neagră. Conform unor surse , rușii au reușit să scufunde pe 3 martie 2022 nava de patrulare ucrainiană Sloviansk – un fost cuter american (USCGC Cushing) de clasă Island, donat ucrainienilor în 2018. Echipajul ucrainian este dat dispărut, relatează rumaniamilitary.ro .

Atacul a fost efectuat cu o rachetă lansată de un avion al forțelor aerospațiale rusești. Nu se cunosc mai multe detalii, dar aviația rusă de la Marea Neagră are capacitatea de a lansa rachete anti-navă Kh-31 sau P-800 Oniks . Având în vedere dimensiunile navei ucrainiene, este posibil ca rușii să fi folosit și alte mijloace pentru a o scufunda. Mai jos avem o poză a navei scufundate:

razboi rusia ucraina marea neagra

Sloviansk Sursa foto: Navy Lookout Instagram

Nici ucrainienii nu s-au lăsat mai prejos și au anunțat că au lovit o navă rusească cu proiectile reactive (editat: GRAD) în zona Odesa. Conform sursei citate ar fi vorba despre o navă de patrulare de clasă Vasile Bikov.

Mai multe informații despre nava rusească (ca și despre alte nave rusești active acum în Marea Neagră) găsiți în acest articol mai vechi de pe rnhs.info .

razboi rusia ucraina marea neagra

Imaginea unei nave lovite, se presupune de clasă Vasile Bykov Sursa foto: Navy Lookout Instagram

Ce e de reținut aici este faptul că ucrainienii au dat cu proiectile reactive semn că zona Odesei este bine apărată împotriva unei debarcări. Ceea ce ar putea explica sfioșenia rușilor de a debarca în zonă, pe lângă alte motive precum avansul lent al celorlalte trupe care vin pe uscat.

După cum arătam într-o postare relativ recentă de pe FB (postarea poate fi accesată aici ), rușii tot dau târcoale Odesei, dar momentan se cam codesc să treacă la acțiune.

Editat: Anul acesta ucrainienii ar fi trebuit sa primească prima baterie RK-360 Neptun. Nu se cunoaște dacă au primit-o sau nu, tot ce pot să remarc pentru moment este că au folosit proiectile reactive pentru a ataca nava rusească. Posibil să țină Neptun-ul pentru ținte de mai mare valoare sau pur și simplu să nu fi intrat încă în dotare.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...